2016-02-21
一行人来到,门口好多人等位中,好在大枱唔多人等,一阵就有位,坐大厅!地方光猛干净!大家一齐洗碗,因为碗筷颇油淋淋!因为已到下午茶时段!有特价点心!落单食物好快到!腊味粒炒饭($58)粒粒分明,腊肠粒好多!材料足! 鲜竹牛肉球:牛肉滑,马蹄爽脆,枝竹索晒肉汁!正!鲜虾菠菜饺:外皮烟韧,菠菜淋身无怪味,虾爽口!味道清爽! 顺德鲮鱼球:煎嘅鲮鱼球!唔够炸嘅好味!浓汤浸唐生菜:唐生菜较老! 黑椒金钱肚:索晒汁唔腥,肚淋身弹牙!蜜汁叉烧肠:肠粉皮唔够滑,比较硬,叉烧瘦,一般!蜜椒鸡中翼:香脆,外层香脆黏口,蜜糖甜腻,但鸡翼唔够肥,所以皮之外就唔够饱满肉汁! 腐皮素鹅:炸得少许过火,腐皮太干,中央馅料多,蔬菜爽口!云耳有咬口!皮蛋酸姜:溏心皮蛋,好香!外层弹牙,内层起沙滑溜!酸姜爽脆开胃!蟹籽烧卖皇:蟹籽多,猪肉有肉汁,加好香冬菇味!好味!古法马拉榚:圆型好像蛋糕!松软微甜!好味翡翠荀虾饺王:皮烟韧,荀丝及虾爽口!有肉汁!潮式糯米卷:外层面包松软,中央糯米软身烟韧!丰料珍珠鸡:足料,糯米烟韧 养生棉花鸡:棉花鸡先系主角,索晒肉汁,唔会太淋,带啲爽口! 紫心香芋丸:炸得香脆干身,表面唔油腻,外层似薯
丰料珍珠鸡:足料,糯米烟韧 养生棉花鸡:棉花鸡先系主角,索晒肉汁,唔会太淋,带啲爽口! 紫心香芋丸:炸得香脆干身,表面唔油腻,外层似薯波,味道咸咸地,中央芋头蓉软滑!热到辣咀! 千层姜汁糕:热辣辣,榚身层次分明!姜味劲浓劲辣!好像食紧烟韧姜糖咁! 香煎芋丝饼:芋饼煎得香脆,中央芋丝粗条有咬口,芋头味道香浓 清香养颜红枣糕:热辣辣,榚身烟韧,好似蒸年榚,红枣味唔突出! 黑糖蜂巢糕:热辣辣,榚身充满水份,咬落烟韧,黑糖甜而不腻 紫薯荔枝球:以为系包荔枝,食落先知系造型系荔枝!紫薯皮烟韧,中央包莲蓉,几滑唔太甜! 流心奶皇包:包身够热松软,奶皇香,唔会过甜!
食物唔错,可惜服务中伏!店员态度其实唔差!但服务唔够细心,一到埗,唔会攞洗碗大碗比我哋,大碗及公筷都系自己取!
因为我哋揸咗4架车,商场消费满$200有泊车优惠,问店员可唔可以全部有泊车优惠,佢话可以,印咗4张单比我哋,仲提我哋要在商场另一间商店消费!等我哋买咗4张单,去到商场柜台,职员又话唔得,一张收据连信用卡收据只可一架车享用泊车优惠!结果因为走来走去又买嘢又揾吸票柜台,另外3架车仲超多一个钟!中晒计,如果店员熟悉商场优惠或答唔知,我哋出去问清楚咪唔使浪费时间兼金钱!用多几十蚊停车场钱!