2018-09-02
第一次食饭差到要写食评 , 上网见到T TOWN呢间有片皮鸭食谂住去试下 同女友去到餐厅门口 企左好耐都无店员问人数带入座 期间有多名店员都见到我地企系到呆等都直接无视 隔离果位睇落高级少少员工都行埋一边吹水 仲以为呢到系入到去见有位就坐低果款坐低后点左片皮鸭 鲜肉锅贴 鸡丝粉皮,只系点左三样野 都可以落错单,咁见到黎果样菜同我点既唔同 就揾店员问清楚 究竟系我自己写错定系上错枱啦 点知个店员同我讲:系呀 呢个唔系鸡丝粉皮 ,问我有无食过碟野 我答无 之后就继续抹枱 ,好似无事发生咁 我同女友都呆左,再问佢多次我想check下落既单 佢好似如梦初醒咁 即刻揾第二个帮我check 原来系落错单。咁讲下食物既质素啦 我自问对食既方面无咩要求 但同网上既食评完全系两回事鲜肉锅贴 - 皮厚 馅细 无肉汁 讲真是但街边买都好食过佢鸡丝粉皮 - 我净系食到花生酱片皮鸭 - 鸭皮算脆 但切得过厚 都算OK,块包皮又厚又粉咁食完叫埋单 黎左张单收$10既花生钱 坐低果时只系得餐具 何来花生 同店员讲无见过有花生 佢立即帮我去改单 都算加番少少分,点知比番张卡我签单果阵 都可以比错第二枱既单我错漏百出
鲜肉锅贴 - 皮厚 馅细 无肉汁 讲真是但街边买都好食过佢
鸡丝粉皮 - 我净系食到花生酱
片皮鸭 - 鸭皮算脆 但切得过厚 都算OK,块包皮又厚又粉
咁食完叫埋单 黎左张单收$10既花生钱 坐低果时只系得餐具 何来花生 同店员讲无见过有花生 佢立即帮我去改单 都算加番少少分,点知比番张卡我签单果阵 都可以比错第二枱既单我错漏百出 心情由入门口果刻开始就未平伏过 呢间餐厅绝对唔会再有第二次