2019-06-15 1195 浏览
这店好多店员,全是妇女,应说是师奶,是非常爱说是非的一类,基本上每日都见她们大声说是非,有时都好搅笑,例如, “班人游行完,听日咪攞病假,民咩主”, ”,有书唔好好读,香港咩都有,几幸福几好“ “细路警察唔拉, 大哂呀”...超难听, 但可知她们水平。如你是街坊你可能也见她们自己在店内闹起来,完全没有理会客人,佩服!另外,也见过店员把包用手执番上盆去卖,明明有夹,为什么用手执, 大家谂下。。我有出声架 ,女店员居然回应, 你咪唔好买啰, 关你咩事! 吓!?!忍了好多次,今次决定要写出来跟大家分享下: 今早有个排我前面的客人,好瘦好斯文,买了2 个egg tart, 本应好快俾钱走得, 女仔企在等店员,个肥脸马尾店员用对眼瞪著女仔, 原来肥脸店员把一个边皮烂了一半的egg tart俾左个女仔, 斯文女仔同店员讲:“我买2个, 一个碎左, 我行到番屋企,冇得吃” 肥脸女店员居然回应:,“我唔得闲,唔做你生意。。。” 女仔无奈走了。当然肥脸女店员在女仔走后重话她麻烦,“一啖食左啦,蛋挞就系易碎。。” 认为自己好有道理!希望女仔不要受伤, 世界上有人有良知的, 我唔会再帮衬这店。我极少负评店,
忍了好多次,今次决定要写出来跟大家分享下:

肥脸女店员居然回应:,“我唔得闲,唔做你生意。。。”
女仔无奈走了。

我极少负评店, 但,今次,唔俾唔得。

• 讲是非,大声骂人