呢间暂时系我觉得最有heart嘅café ‼️💝绝对冇收咗钱帮佢卖广告!但我一定要赞下两个咖啡师嘅态度‼️ 👏事情系咁嘅:当日我谂住俾个惊喜个老友,因为佢生日周。我就问两位咖啡师,如果叫碟甜品,请佢哋帮忙写生日快乐,有冇呢个服务架 😆 佢哋两位男士初头就犹豫咗一阵。讲清楚先,佢哋唔系唔愿做,而系睇到佢哋好认真解决个问题!😳.... 偷听到其中有个话自己写字唔靓,另一个话不如佢出去买生日牌稳阵 🤔我见佢哋冇咩把握,就同佢讲唔紧要嘅,由佢啦,问下咋嘛。因为我纯粹即兴姐,唔得嘅话我都有其他方案 😀 问题不大👌点知落单之后,个咖啡师喺我朋友饮果杯咖啡度,拉咗个生日蛋糕拉花出嚟 🎂仲写埋HBD!😲 朋友同我好 surprised 呀!🤩唔知老友咩感觉啦,虽然生日嘅唔系我,但都有dd感动 😃因为觉得呢d服务,现实d讲.... 唔一定俾你,一般食肆点都要收钱先,但佢哋唔系计呢d,但都尽力制造心意!所以喺呢度真系要讲一声,多谢两位咖啡师 🙏😊⭐一定会再嚟帮衬支持!🔥🍵 Matcha Latte咖啡师拉咗只肥海马拉花 🤣要减减肥先得喇 😂😂😂唔紧要啦,唔系平时嘅心心图案,都好开心架喇 😬(因为我之前去亲ca
呢间暂时系我觉得最有heart嘅café ‼️💝
绝对冇收咗钱帮佢卖广告!
但我一定要赞下两个咖啡师嘅态度‼️ 👏

事情系咁嘅:
当日我谂住俾个惊喜个老友,因为佢生日周。

唔知老友咩感觉啦,虽然生日嘅唔系我,但都有dd感动 😃

所以喺呢度真系要讲一声,多谢两位咖啡师 🙏😊⭐

一定会再嚟帮衬支持!🔥

🍵 Matcha Latte

咖啡师拉咗只肥海马拉花 🤣
要减减肥先得喇 😂😂😂
唔紧要啦,唔系平时嘅心心图案,都好开心架喇 😬
(因为我之前去亲cafe都系拉🤎图案俾我..... 😅)
抹茶味够回甘浓香,唔会落太多奶,亦够顺滑 👍

☕ Cappuccino
呢杯系生日蛋糕拉花!🎂🥳
睇下图9嘅咖啡师啦 😄👍
诚意已经攞爆分 👏
咖啡味道够浓郁,啡豆应该系偏fruity 🙃
老友话唔错,因为佢本身钟意啡味重d嘅 😄

🍝 梦王。卡邦尼

唔怪之得呢个系佢嘅皇牌!
真系好好食!😍
用高质蛋梦王,睇蛋黄色泽真系好靓啊😍
蛋味都相对浓d 😙
呢度唔系俾烟肉片碎嘅,系用烟腩肉粒!唔系碎上,系大大粒,俾料大方😋👍
因为用烟腩肉粒,食意粉味道都相对浓d
梦王蛋黄+烟腩肉粒+多芝士粉+卡邦尼汁=满厚的邪恶感‼️😈🔥

🍮 昭和布丁

呢个就有dd失望,蛋味唔突出,而布丁硬身咗少少。
不过焦糖浆唔会太甜都ok 👌

🍨 士多啤梨乳酪牛角包窝夫配雪糕

我一见到呢碟笑咗 😂 点解呢?
因为咖啡师施展佢嘅"功夫" 咁样,将其中一粒士多啤梨挑成朵🌹 👏👏👏
我笑系佩服佢,拉完个生日蛋糕拉花,仲整多样心思,如果呀仔都识咁整俾我就好 😂😆 (谂太多... 🤣)

Croffle 系劲大旧 😆 差d食唔哂....
又🍓又有乳酪又雪糕又拌住,酸酸甜甜好开胃!😍😚

整体嚟讲,今次嚟呢度,最深刻真系唔系食嘢,而系呢间店舖嘅诚意!感恩。真心要俾 💯 👏👏💪👍

2022-11-04
下午茶