2017-07-26
今日同男友系金钟AMC睇早场,成日都系港岛活动,登龙街越来越多食市,日式比较多,本来想食下鸡翼,以为咁笋唔洗排,上到去中伏系后巷排,人多唔系问题,焗到抖唔到气咯再望望水牌,又唔知去边食,“小平津”未试过试下啦,人多但唔洗点排,枱既转数都好快,拎著个餐牌唔知叫咩,睇左10分钟只系谂到要个2人份量牛肉窝汤乌,望望下豆腐鳗鱼天妇罗好似唔错,店员姐姐刚行过,睇唔过眼即刻话呢个好食,问我地点呢个好唔好?系选择困难症下有明灯更系好啦,心知唔够,只系知想叫反卷同寿司,姐姐即话软壳蟹卷/海胆及蝶鱼裙边寿司,有姐姐帮忙下好快完成下单海胆军舰好鲜甜,蝶鱼烧得好香,肉十分滑,豆腐鳗鱼天妇罗到底系咩东东?开估啦!就系2块豆腐夹鳗鱼,外面包紫菜炸天妇罗,果然无介绍错好味,但系个软壳蟹圈就无惊喜咯,牛肉窝汤乌清清地都唔错下次再帮衬会试下串烧
下次再帮衬会试下串烧