见呢间米线铺都新开左一段时间,今日见冻冻地终于决定去试试啦👀一入门口见都坐得几满,果时嘟唔到针卡,但店员都好好立即过黎帮忙,对于新开餐厅呢下已经加好多分就算佢唔系话好好食都一定会再去帮衬。坐低之后我就叫左个E.酸辣米线加滑鸡同台湾肠,另外两碗就叫左一个系A.高纤紫薯宽粉配川味麻辣汤加无骨鱼片,同另一个就系虫草花鸡汤配滑鸡肉米线,另外仲叫左两款小食:烤香肠同炸鱿鱼须。等左5-10分钟,大家嘅米线都陆续上枱啦果然系热辣辣嘅砂锅米线,酸辣米线酸辣度都适中非常岩我口味,唔会太酸同够辣,滑鸡几特别有少少好似蒜味好正~ 而川味麻辣汤底都系一流,够哂辣,鱼好滑无骨~虫草花就相对比较清淡,如果钟意重口味就可能避开呢个啦,不过其实都系几好味嘅,但佢嘅“滑”鸡肉就真系太鞋呢个有待改善°°°至于小食都系比预期好食嘅,烤香肠幅图大家都以为系鸡肉肠,但出到黎系好长嘅香肠,味道都几好嘅,值得一试炸鱿鱼须都好食wo同之前上一手米线铺嘅差唔多嘅味道整体黎讲真系好唔错,食完真系好满足,钟意米线嘅真系一定要试下!!
就算佢唔系话好好食都一定会再去帮衬。
~ 而川味麻辣汤底都系一流,够哂辣,鱼好滑无骨
,但佢嘅“滑”鸡肉就真系太鞋
炸鱿鱼须都好食wo同之前上一手米线铺嘅差唔多嘅味道
2022-12-01