2023-05-13
尊敬的餐厅负责人:你好!我写呢个评语系为咗表达对于最近我系2023年4月30号中午黎你间餐厅所经历既失望同不满。我系嚟食你个IG讲话有得食无限量嘅马拉榴梿雪糕同北海道4.3牛乳雪糕,但系到咗之后发现你嘅宣传同实际情况完全系南辕北辙!你Instagram post嘅贴文同卖既广告都话有得食无限量嘅雪糕,但系嚟到你个铺头,被店员告知要follow你个account 、like同share咗你嘅post先限换一杯雪糕,仲只系得一圈,同你post嘅图真系差好远!呢种手段明显系诱导消费者去你铺头,并且对消费者不诚实。其次,我对于您的食物味道也感到非常失望。除了鸡蛋以外,其他既食物味道都非常差,完全冇我期待中既美味口感。作为素食餐厅,我原本期望你餐厅既食物能够提供更多的健康同美味选择,但是实际上却给我带来了非常差的体验。我觉得呢个经历唔止我一个人有,而呢样野会影响你间餐厅既声誉。我知道呢间餐厅曾经面临结业危机,后尾有人注资先继续顶到落去,我希望你能够改善你既做法同提升食物既质素,好让消费者可以享受到好啲嘅服务同美食,如果唔系我担心会重蹈覆辙咋。多谢你抽时间睇呢个评论,希望你可以留意下我嘅意见,然后
其次,我对于您的食物味道也感到非常失望。除了鸡蛋以外,其他既食物味道都非常差,完全冇我期待中既美味口感。作为素食餐厅,我原本期望你餐厅既食物能够提供更多的健康同美味选择,但是实际上却给我带来了非常差的体验。我觉得呢个经历唔止我一个人有,而呢样野会影响你间餐厅既声誉。我知道呢间餐厅曾经面临结业危机,后尾有人注资先继续顶到落去,我希望你能够改善你既做法同提升食物既质素,好让消费者可以享受到好啲嘅服务同美食,如果唔系我担心会重蹈覆辙咋。多谢你抽时间睇呢个评论,希望你可以留意下我嘅意见,然后采取啲行动去改善啦。
祝
生意兴隆