2020-03-19
自从work from home,我多左好多时间去食啲平时唔食嘅嘢,可以拣一间望落卫生,平时又排长龙嘅餐厅黎试食下!呢间食店喺元朗近新B仔、元朗体育馆内街果头,位置就唔系好靓,远离食肆林立的位置。真系住元朗,平时钟意行呢头先会见到呢间野呀。位置唔靓,但质素高都会吸引到人嘅!店内位置就唔大,我谂每轮最多只可以容纳10几人,但又唔算好挤迫,都可以接受。呢度嘅定价其实系偏高,最平$72,平均80几蚊。一般商场内出名嘅拉面店都系类似呢个价位,我睇唔透个竞争力。不过都要试下味道先。白隐($72)拉面份量足,汤底猪骨味浓郁,即情想饮晒个汤底!叉烧脂肪比例多,有入口即化嘅滋味!味道其实系几好!只系我觉得店舖座落元朗,位置又唔系靓,一碗拉面索价$80就有啲过份,如果可以调低至$60左右相信会更多人慕名而来!
位置唔靓,但质素高都会吸引到人嘅!
不过都要试下味道先。
白隐($72)