2015-05-09 1023 浏览
今日喺呢头做完野等上堂,正当谂紧如何医肚之际,经过呢间餐厅门前就落起小雨,我只好顺应天意,喺呢到用膳了~呢个时段餐厅唔算多人~我可以拣个心仪的位置坐下~睇睇张餐牌~款式唔少~又中有西仲有咖哩,我就点左个简单D的店长推介焗意粉~餐牌上写系鲜茄水牛芝士焗猪扒饭的~服务员话可以转意粉~所以我就转了~等左阵~鲜茄水牛芝士焗猪扒意粉上枱了~~!鲜茄的份量比想像中多~食埋大约有两个蕃茄~煮得大约有89成熟,食落仲有口感,唔会煮到烂晒认唔到样~!水牛芝士就唔系咁见到~份量好少~有乜芝士的感觉~!有少少失望~我好主要系为左食芝士而点的~! 猪扒方面就~一片薄切猪扒外层见有沾上炸浆炸过一野,之后再拎去焗,即使加埋蕃茄汁去焗,入口感觉依然好干身~意粉份量劲多~系成份餐的8成半~入口感觉煮得太淋,栏栏地~ 一个简单的焗意粉都唔算好有难度,相信可以做得更好!!食完后仍未够钟上堂~客人唔算多~我就喺到睇左阵书~总括黎讲...真系唔好咁易相信''推介''呢D说话,真心希望佢地他日可以有进步!!

我只好顺应天意,喺呢到用膳了~
呢个时段餐厅唔算多人~我可以拣个心仪的位置坐下~
等左阵~鲜茄水牛芝士焗猪扒意粉上枱了~~!
食完后仍未够钟上堂~客人唔算多~我就喺到睇左阵书~
2015-05-05