2022-12-01
今次去咗中上环返工嘅朋友介绍嘅餐厅😜佢话呢度嘅越南河系全港岛最好食嘅🤤食完之后我都非常同意😚Prime pho热辣辣出晒烟,连只碗都好辣手✨闻到好香牛肉汤味,第一时间饮一啖,劲清甜呀!呢碗Pho 推介比每一位牛魔王食😉佢有好多牛嘅唔同部位,每一嚿都好精彩!生牛肉片经过滚汤渌过,够嫩滑!牛腩片炆到好腍,唔会好干柴!牛脷超弹牙、牛筋滑嘟嘟充满骨胶原、牛柏叶爽脆、牛丸会爆汁架、牛展浓牛肉味、牛尾一啲都唔骚!另外仲有好腍好甜嘅萝卜同越南扎肉🤩越式炸春卷呢度嘅春卷系网米纸包住黎炸架,口感非常之酥脆,一咬开就有肉汁咇出黎!包埋新鲜嘅生菜一齐食又有第二个口感😋红酒牛肉饭摆盆非常之靓嘅红酒牛肉饭,每一个牛腩都好入味,味道有轻微辣,送饭食好惹味!最欣赏佢系有好多烧过嘅蔬菜,有翠玉瓜、粟米芯、蕃茄仔、秋葵等等💕冰摇越南咖啡特调咖啡加埋菠萝汁嘅配搭,好清新呀!唔怪得知朋友一定要推介我饮呢杯特饮啦!桂花茉莉梳打估唔到桂花同梳打都会咁夹,而且茉莉嘅味道都好够浓✨真系好唔错🥰Prime Pho (中环)中环嘉咸街23号My Central1楼10号舖
佢话呢度嘅越南河系全港岛最好食嘅🤤
食完之后我都非常同意😚
Prime pho
热辣辣出晒烟,连只碗都好辣手✨
闻到好香牛肉汤味,第一时间饮一啖,劲清甜呀!
呢碗Pho 推介比每一位牛魔王食😉
佢有好多牛嘅唔同部位,每一嚿都好精彩!
生牛肉片经过滚汤渌过,够嫩滑!
牛腩片炆到好腍,唔会好干柴!
另外仲有好腍好甜嘅萝卜同越南扎肉🤩
越式炸春卷
包埋新鲜嘅生菜一齐食又有第二个口感😋
红酒牛肉饭
冰摇越南咖啡特调
咖啡加埋菠萝汁嘅配搭,好清新呀!
唔怪得知朋友一定要推介我饮呢杯特饮啦!
桂花茉莉梳打
Prime Pho (中环)
中环嘉咸街23号My Central1楼10号舖