2023-03-27
餐厅装潢系感觉温暖嘅家庭式餐厅风格,食客以年轻人为主,好多仲疯狂影相添。【溶化朱古力】忌廉泡沫上面布满朱古力碎同朱古力粉。饮落首先系轻盈泡沫口感,然后就食到朱古力碎,虽然睇落好邪恶,但饮落其实甜度适中。【焦糖脆脆鲜奶咖啡】咖啡香浓,轻微嘅苦味混合焦糖嘅甜,令到焦糖味道更突出,但唔算好腻。【炖牛肋骨蛋包饭】店员切开蛋包,半熟蛋浆好似熔岩般流出嚟,个饭食落滑捋捋。牛肋肉炖到好软腍,用匙羹都𢳂到嚟食,牛肉味香浓。成个蛋包饭好大个,两个人share都好够。【烟三文鱼羽衣甘蓝沙律】配菜有红菜头、车厘茄、菇、羽衣甘蓝、藜麦、牛油果等等,好丰富,仲要全部都营养价值高。【初雪芝士炸鸡】叫咗半份但都几多,仲有年糕同薯条。芝士粉布满炸鸡,但又唔会太咸,食落热辣辣,外皮香脆肉质嫩滑。【黑芝麻提拉米苏】四四方方嘅tiramisu,几精致。上面洒咗啲芝麻增加少少香脆口感。黑芝麻香味浓郁,感觉轻盈唔会过于甜腻。每道菜份量都好大,适合多人欢聚share,开开心心咁又食又打卡,度过愉快嘅一个下午。