忍唔住呢头食完,返嚟即刻写食评。 萨利亚咁多分店,系未试过好似呢间咁。 今日lunch一个人谂住快快趣系附近呢间食,去度冇人等位,按左飞仔一阵有个女侍应A出来。 呢个时候有个阿婶闪系我前面同个女侍应讲佢一位,个女侍应就带佢入去,我话我嚟先,飞都攞左。 佢先问阿婶有冇飞,阿婶话唔识攞。 之后个女侍应就话一齐入啦,一个既坐呢度,要我同个阿婶一张枱。 我唯有照坐照落order,同落order个男侍应讲我地系分开单的。 之后阿婶都落埋order,阿婶张单返到嚟系加埋我d order。 阿婶揾左另一个女侍应B来问点解张单咁贵,我地系分开单,呢个时候女侍应B话咁你地做咩坐埋一齐,呢度冇得搭枱。 我叫佢问返佢同事点解咁安排, 佢若无其事叫我坐过另一张枱,好似系我有问题? 第一,你有部攞飞既机,系咪应该跟飞叫入座? 第二,你D同事 (at least 2 个) 都唔知冇得搭枱呢回事,公司有冇做training? 第三,客人有得拣梗系唔会想搭枱,只系你同事咁安排,lunch hour都费事你地生意做少左,但到头来又系你地同事话冇得搭枱,仲好似讲到个客有问题“你地做咩坐埋一齐”。 一句唔好意思都冇,你地同

第一,你有部攞飞既机,系咪应该跟飞叫入座? 第二,你D同事 (at least 2 个) 都唔知冇得搭枱呢回事,公司有冇做training? 第三,客人有得拣梗系唔会想搭枱,只系你同事咁安排,lunch hour都费事你地生意做少左,但到头来又系你地同事话冇得搭枱,仲好似讲到个客有问题“你地做咩坐埋一齐”。 一句唔好意思都冇,你地同事讲野, 谂野同做野都有d问题!

By the way,  食物质素冇问题,系员工有问题!
2018-07-31
  • 墨鱼汁意粉