2022-04-08
食肉兽嘅我好耐冇喺餐厅食过烧肉,咁啱有次喺康城个边做完嘢见到依间好似几吸引,然后就决定入去试下🤩同同事一齐点咗个午市超特盛(二人前),佢有海鲜同烧肉拣,咁啱我地两个都系食肉兽所以就拣咗烧肉🤪首先佢有个沙律同牛舌做前菜,沙律份量好多,而牛舌好淋同时好重牛味,好少食到咁高质嘅牛舌😋去到正餐方面,先有和牛肉眼,依个系套餐必有(即使海鲜都系)😆佢切咗4块,餐厅职员好好服务,仲要帮我地烧咗头几块教我地要点烧🥰和牛肉眼有个秘制蒜蓉汁,加埋一齐好完美!🤤和牛肉眼本身好重牛味,但酱汁不但冇掩盖牛味仲要将味道升华咗 真系好正😋😋而三角肩肉就好厚同好香口,口感好丰富,但唔会过份烟韧👍🏻好食到我觉得直头可以食到两碗饭🤣黑豚肉好有口感,比较烟韧但都好好味🐷比较少食横隔膜,但烧肉 帝做得好好,牛味好重,最重要系脂肪分布好平均,系最喜出望外嘅一款肉!最后个甜品系我最钟意食嘅蕨饼,仲有黄豆同抹茶味😛讲真虽然康城好远,但依间值得我再过去encore!!🤙🏻地址:将军澳康城路1号The LOHAS 3楼334号舖
和牛肉眼有个秘制蒜蓉汁,加埋一齐好完美!🤤
好食到我觉得直头可以食到两碗饭🤣
讲真虽然康城好远,但依间值得我再过去encore!!🤙🏻
地址:将军澳康城路1号The LOHAS 3楼334号舖