2025-02-04
呢一间系新嘅餐厅位于喺康城地铁站距离地铁站嘅位置都唔系好远,所以其实我哋自己去咗地铁站之后行几分钟就可以轻松到达!啱晒喺康城住嘅朋友、今日就去呢一区探朋友咁啱就系呢一边食饭,就食咗呢一间餐厅!!🥢海鲜香葱煎饼首先讲讲海鲜香葱煎饼,呢道菜源自韩国,通常用新鲜嘅海鲜同香葱制作而成。当你一口咬落去,外层薄脆,内里却系充满海鲜滋味,真系非常过瘾!煎饼上面金黄酥脆,底部更有一层诱人嘅焦香味,实在令人难以抗拒。食落去唔单止有香葱嘅清香,仲有海鲜嘅鲜美,搭配上少少辣椒,更加提升咗整体味道。食完之后,仲会有一种回味无穷嘅感觉。再加上,煎饼一般都系即叫即制,新鲜出炉,热辣辣送到你面前,真系好享受!整体嘅口感都唔错,而且佢嘅味道都几正宗,我同朋友都非常钟意食佢呢一个煎饼!简直就系正!钟意食海鲜煎饼嘅朋友,绝对不能够错过!🥢干式熟成安格斯牛小排200g而家转到干式熟成安格斯牛小排。呢个菜式可以话系肉食者嘅天堂!牛小排经过干式熟成处理,肉质更加嫩滑,同时保留咗肉本身嘅原汁原味。每一口都可以感受到肉汁喺口中爆开,真系令人陶醉。安格斯牛本身就已经系高品质肉类,加上干式熟成后,更加提升咗肉质嘅风味。当你将牛小排放入
🥢海鲜香葱煎饼
🥢干式熟成安格斯牛小排200g
安格斯牛本身就已经系高品质肉类,加上干式熟成后,更加提升咗肉质嘅风味。当你将牛小排放入嘴里,一股浓郁嘅肉香味随之而来,再配合上适量嘅盐同黑胡椒调味,简直系完美无瑕!此外,牛小排外层微微焦香,而内里则保持住多汁的口感,每一口都令人感到满足。而且200g的份量刚刚好,不会太多,也不会太少!呢个份量嚟讲我哋觉得CP值都几好而且佢牛肉嘅质素真系非常高!完全拍得住韩国嘅质素!
餐厅系新开嘅餐厅,所以整体嘅嘢都几新同埋座位上我哋都觉得唔错,整体我哋都觉得几好!价格亦都合理!啱晒一家人去食!