2019-01-23 666 浏览
今日入中文大学揾朋友,朋友带我系campus入面食lunch!呢度环境好优美,入到学校好有青春嘅感觉不过呢间餐厅位置就比较偏僻一点,如果唔系朋友带我嚟,我都唔知点揾到落楼梯到餐厅,全自助下单嘅,午餐价钱大概都系三十零蚊左右。我点咗鲜茄焗猪扒红米饭 HKD$36 ,跟埋杯热饮。(见佢红米饭好似好健康咁)餐厅有室内和室外,见今日天气几舒服,我地拣咗坐室外,个环境好正,望出去就系吐露港同马鞍山,呢个View就好似人地去D高级餐厅咁,几享受。食物质素方面就一般学校Canteen质素啦,唔会有太大惊喜,个焗饭略嫌有D冻,只系微暖感觉,猪扒有D硬,但系用红米配算系几特别几健康。点都好,呢个价钱呢个View,真系几吸引嘅。食完饭仲可以同朋友吹阵水,唔会有人赶你走。
呢度环境好优美,入到学校好有青春嘅感觉

落楼梯到餐厅,全自助下单嘅,午餐价钱大概都系三十零蚊左右。

食完饭仲可以同朋友吹阵水,唔会有人赶你走。
2019-01-23