2011-01-27 277 浏览
途经佐敦新乐酒店, 见佢地门口有个牌话半自助餐依家八折 promotion, 佰几蚊个餐, 好似几抵, 即使知道一分价钱一分货既道理, 都照同好朋友去试下.....星期三晚上到去, 原来好方好细, 不过d 枱都摆得ok, 唔会椅贴椅, menu 上半自助餐有11样野俾你choose, 价钱$118-168 不等,我要了肉眼扒$138 (7成熟)好朋友要了西冷$148(都系7成熟)估唔到卖相ok之余仲真系几好食, 似炭烧果只扒, 几嫩有肉汁,无干争争, 好朋友都话ok好食, 由于系半自助,餐汤,餐包,头盘,甜品同餐茶都系自助餐汤有两款, 好朋友拎左中汤我唔饮汤,唔知好唔好味,餐包有方包,牛角酥同餐包果d, 佢地有个焗炉仔俾你自便整番热佢.自助头盘方面有: 泰式鸡翼尖 (唔系好spicy,我食左五六只),沙律, 杂锦冷面, 螺丝粉 果ddessert有几款, 芒果布丁, tiramisu, 一般既cake, 雪糕, 最紧要系有即制格仔饼,即系街卖果d, "卖飞佛", 落劲多糖,花生酱同练奶, 热腾腾, 正 !!埋单共$252, 咁既价钱, 食物既质素都ok 好食, 即使我同好朋友唔系大食既
中汤
西冷扒
7成熟既肉眼扒

我要了肉眼扒$138 (7成熟)

几嫩有肉汁,无干争争, 好朋友都话ok好食,

由于系半自助,餐汤,餐包,头盘,甜品同餐茶都系自助

餐汤有两款, 好朋友拎左中汤
我唔饮汤,唔知好唔好味,

埋单共$252, 咁既价钱, 食物既质素都ok 好食, 即使我同好朋友唔系大食既,

都觉抵番, 原全无回唔回到本既concern,
呢度d staff 服务都唔错, 收碟又勤快, 野食添得好密,唔惊迟左黎无野食

我地食到一半,差不多7点几,个场真系full 晒咁滞, (好在黎之前有打电话book 位 je) 都几嘈

如果keep住八折,都可以encore 既 ~
2011-01-26
7成熟既肉眼扒