2008-10-26
收工都成十点,附近开嘅茶记得番呢间,虽然知道佢唔系咁卫生,但大菌食细菌,眼不见为净啦,入面都有啲踩夜单车嘅客,呢区都几流行踩夜单车,而且佢哋仲有自己嘅车队同制服,都几型架!我哋坐低叫咗个经济小菜晚饭套餐 ($73) ,两𩠌一汤,包晒以下嘅: 粟米羹:原本系例汤,老火汤之类,要粟米羹都系加5蚊,所以转咗。粟米羹都够杰身,不过我觉得咸咗啲,饮咗一碗就冇饮嘞,老公话味道 ok,佢饮晒! 霸王鸡:当然系雪藏鸡,外型都几似模似样,一食就知整得太老嘞,硬晒兼冇乜鸡味!汁好多,好彩唔咸,最好味系啲姜葱。 花胶鸭掌煲:竟然有啲咁嘅菜叫?即叫一个睇吓佢搅乜,花胶当然唔会系好嘢啦,细细只即食𠮶啲,味道整得唔错;鸭掌好明显系来货,个汁就有啲诚意嘞!都算炆得几稔,可以试吓! 白饭2碗呢间店出晒名污糟,招呼唔得,邨内系人都知,不过咁夜都仲有饭市我就觉得佢都唔系太差啫!而且唔知点解周围好似干净咗㖞!
白饭2碗