2022-09-14
大㕑主理牛扒Starter: 🍏带子刺身薄片配青苹果🥔薯蓉泡泡流心温泉蛋带子creamy,配上青苹果及蒜蓉粒粒,口感独特又唔会抢走带子鲜味。薯蓉泡泡好light 但劲有薯仔味,有辣肉粒,香脆藜麦配上温泉蛋都非常惹味。🥩主菜:厨师发板牛肉拼盘🔸美国谷饲牛柳仔扒 (medium)🔹美国谷饲牛腰扒(medium)🔸澳洲谷饲M6西冷和牛(medium well) 厨师精选三款高质牛扒: 🥩牛柳仔扒肉质幼嫩柔软浓郁的肉味。🥩牛腰扒嚟自牛嘅前腰部位,肉质比较鲜嫩多汁。🥩M6西冷和牛肌肉纤维十分细腻,非常鲜嫩味美,肉汁和油花更集中,牛肉甜而多汁,回味悠长。厨师主理,精心慢煮,牛扒够charcoal 香又鲜嫩多汁。🥗配菜:意式香草烤新薯及田园沙律新薯薯香清甜,田园沙律配意大利黑醋,仲有我最爱嘅牛油生菜。🍋法式迷你柠檬挞食完咁多肉,柠檬挞酸酸甜甜真系好解滞,青柠garnish 好fresh又清新。厨师主理牛扒大餐$488per head,至少二人起,以及至少提前一日预订。全个套餐都好完满,特别系餐厅有wine pairing,只需+$188就可只自选得奖香槟或红酒🍷。香槟配Starter,红酒配牛扒❤️!
Starter:
🍏带子刺身薄片配青苹果
🥔薯蓉泡泡流心温泉蛋
🥩主菜:厨师发板牛肉拼盘
🔸美国谷饲牛柳仔扒 (medium)
🔹美国谷饲牛腰扒(medium)
🔸澳洲谷饲M6西冷和牛(medium well)
🥗配菜:意式香草烤新薯及田园沙律
新薯薯香清甜,田园沙律配意大利黑醋,仲有我最爱嘅牛油生菜。
🍋法式迷你柠檬挞