2021-11-06 1420 浏览
海鲜食得多,鲤鱼门餐厅食过都唔止一间,食过咁多间,呢间系最值得推介的!处理海鲜,同埋煮海鲜嘅厨师真系好紧要!如果唔系啲海鲜有几新鲜都冇用今晚叫咗m只象拔蚌刺身,佢会俾个炉你可以打边炉。之后就系一条六斤重嘅龙趸,咁大条梗系要二食啦!首先系西芹炒龙趸球,之后就系姜葱龙趸头腩。跟住仲有上汤龙虾,煎米粉底,今次叫咗嘅系本地龙虾2只,因为海鲜档话澳洲龙虾唔抵食,反而本地龙虾质素都系差唔多,价钱又平一半。佢又冇错㖞,啲肉质好结实弹牙,亦都好鲜甜!跟住再嚟嘅系5只油盐焗奄仔蟹,我觉得比姜葱蟹好食好多。仲有豉椒炒蛏子,椒盐赖尿虾,一个杨州炒饭,仲有姜汁炒芥兰。海鲜档送咗两条鱼俾我哋,餐厅亦都免费帮我哋整咗个鱼汤超级鲜甜。呢间餐厅临走之前仲有果盘同埋糖水同埋蛋散做甜品最后食唔晒,总共要pack咗七盒野走又食又拎每人都唔使$1000FYI, 呢间餐厅系D 区

最后食唔晒,总共要pack咗七盒野走
又食又拎每人都唔使$1000

FYI, 呢间餐厅系D 区
2021-11-05