2023-09-15 95 浏览
吉列牛忌廉乌冬专门店呢间吉列牛同忌廉乌冬近排周围落广告,见佢又几得意咁决定走去试试佢。吉列牛定食 $148呢个吉列牛唔知系咪因为佢系韩国版,佢同平时食开个啲吉列牛完全唔同。佢啲炸粉好少,唔系太香口。而且佢啲炸粉唔知点解好似唔太痴住啲牛咁,一放上去煎就甩晒啲炸粉出黎。所以严格上黎讲佢都唔太算系一旧吉列牛,佢原本已经无乜炸粉,仲要煎𠮶阵会甩埋𠮶少少。。。牛嘅质素都算唔错,至少唔会好韧好多根。但系师父煎旧牛嘅功力就差紧啲。旧牛上到黎嘅时候有一大半已经煎到接近全熟。咁问题就黎,我应该唔煎然后冻冰冰咁食,定系应该煎下佢令到旧牛overcooked呢。Kobekyu 滋味单骨鸡翼 $68炸得好香口,而且好够味,而且佢系单骨鸡翼,每一只都可以好易咁食到干干净净。咖哩忌廉乌冬(鸡肉) $88一上枱个咖喱香味系飘晒出嚟,而且佢有一层厚厚嘅忌廉,将佢捞埋会令啲乌冬好滑,而乌冬本身亦都好弹牙。但系个咖喱嘅味道就同佢嘅香味就唔太成正比,唔知系咪忌廉沟淡咗咖喱嘅味道,所以其实咖喱味唔系想像中咁重,但整体来讲值得一试。Overall: CP值唔算高,因为佢招牌菜唔质素唔太高。谂住佢叫自己吉列牛专门店,应该会几唔错
吉列牛忌廉乌冬专门店

吉列牛定食 $148

Kobekyu 滋味单骨鸡翼 $68

咖哩忌廉乌冬(鸡肉) $88

Overall: CP值唔算高,因为佢招牌菜唔质素唔太高。谂住佢叫自己吉列牛专门店,应该会几唔错。但系旧牛完全feel唔到吉列左系边。仲要一上黎有大半已经煎得接近全熟,令到完全享受唔到自己煎嘅乐趣。而且如果同日式嘅吉列牛比,狗仔我会钟意日式𠮶种香口同”吉列”多啲。反而,佢个忌廉乌冬算几好食同几得意。我建议佢可以将𠮶名改到净系忌廉乌冬专门店就算。

味道:🌕🌕🌕🌑🌑
环境:🌕🌕🌕🌑🌑