2018-12-09 183 浏览
入得长洲就更会食海鲜,我地一路行睇下食边间,甘好有缘就去左昵间,呢度有套餐,套餐都好平,又可以自来海鲜系到煮,收反油料钱,我地就自来海鲜系到食,呢到D招呼好好,一坐底就即刻送左一大窝粟米汤比我地饮,我地只得两人都饮吴哂😂我地有几种海鲜,每种都帮我地煮吴同既味道,吴使我地念✌️✌️食饭其间仲同我地有倾有讲,长洲村民好nice粟米🥣——好有人情味的窝心粟米汤❤️上汤龙虾—煮得刚刚好,煮得够嫰够清甜😋🦐——蒸得时间恰当👍元贝——蒜茸粉丝蒸,又系好好味😋😋圣子——豉椒做,又食出不同味道👍包鱼——用果皮葱蒸够香,肉弹牙够嫩😋😋班仔—葱蒸时间恰当,骨刚好离肉,肉够滑厨师煮嘢既煮工一流,每样海鲜煮得时间啱啱好,仲每种都煮吴同既味道,有心思对客人,客人食到不同味道仲食到舐舐脷长洲既村民对游客来食嘢,就好似自己村民一样,明码实价,又好招呼,又有风土人情味道,下次再去长洲都要去反呢间食✌️✌️
食饭其间仲同我地有倾有讲,长洲村民好nice
粟米🥣——好有人情味的窝心粟米汤❤️
上汤龙虾—煮得刚刚好,煮得够嫰够清甜😋
🦐——蒸得时间恰当👍
元贝——蒜茸粉丝蒸,又系好好味😋😋
圣子——豉椒做,又食出不同味道👍
包鱼——用果皮葱蒸够香,肉弹牙够嫩😋😋
班仔—葱蒸时间恰当,骨刚好离肉,肉够滑