2023-05-08
Little Fresh Cafe & Bar📍铜锣湾耀华街3号百乐中心18楼1801室今日同朋友过黎铜锣湾行Sogo,行完想揾间cafe食个Lunch休息下,见到呢间Cafe都多人推荐,就决定黎食下啦~餐厅位置唔算多,午餐时间有几枱客人,有d位置重可以望窗对住铜锣湾街景食饭添~Set Menu有5个餐可以选择,今日嘅 today special 系法式煎鸭胸,餐厅系用新鲜鸭胸,而不是平日出面店舖食的烟鸭胸,听见都有兴趣,不过我和朋友都唔食红肉,只好叫其他嘢食,不过如果有兴趣嘅朋友都可以黎试下呀😁每一个餐都可以选择一个前菜-是日餐汤或者田园沙律,今日餐汤系忌廉洋葱汤,重会配埋两片蒜蓉包添,蒜蓉包烤得好香脆!有惊喜🫶2.法式香煎盲𫚧鱼配柠檬香草汁 $218🐟外皮煎得十分香脆,鱼肉无骨,食落口十分嫩滑,底层有薯蓉、蕃茄仔、菇作为配菜,配埋自家制柠檬香草汁提升鲜味,值得一提嘅系鱼面上洒上花盐,食落口有淡淡花香味🌸好食🤩不过如果可以再大件d就好啦~4.蟹肉忌廉汁烩意大利饭 $178🍚份量足!每一啖都会有忌廉汁,重会有好多蟹肉、鲜菇粒同蟹籽粒粒,所以食落好有层次感🤩味道好好👍值得推荐🤩热杂果水果
📍铜锣湾耀华街3号百乐中心18楼1801室
2.法式香煎盲𫚧鱼配柠檬香草汁 $218🐟
4.蟹肉忌廉汁烩意大利饭 $178🍚
热杂果水果茶 +$28
入面有红苹果粒、青苹果粒、红桑莓等等嘅水果粒,重有薄荷叶,令到成杯水果茶好Fresh,又唔会好甜👍
朱古力曲奇沙冰 +$38
沙冰打得好绵滑,甜度刚刚好,朱古力曲奇好食,成杯饮品打卡都几靓📸😆😆
Little Fresh Cafe & Bar系一间值得推荐嘅Cafe🫶食物好食🤩服务员态度好,有礼貌,每一碟菜都会仔细话比客人知有d咩👍而且睇得出厨师用心制作,如果经过开铜锣湾,又想Chill下同朋友倾下计的话,就黎呢度岩晒👍👍👍~~