2021-09-03
见到唔少人介绍呢一间,指定厨师发板套餐第二位半价优惠!今日放假去咗食lunch~ 都有呢个优惠~光HIKARI $420先付、茶碗蒸、握12贯、卷物、汤、甜品坐低就叹番杯热茶,当日下午都唔少人~有三个师傅~好快就到前菜,前菜系腐竹。几林几好食~️寿司逐一慢慢上,第一件系深海池鱼,几fresh!第二件系我钟意食嘅油甘鱼,佢呢度嘅油甘鱼鱼味特别鲜,少少调味配上柚子醋~更带出鱼鲜味!之有白雪雪帆立贝、甜虾、伊左木及池鱼。甜虾大只,好鲜味!依左木鱼质都好鲜!池鱼同帆立贝都OK~食咗六件寿司,系时候食一啲热食,唞一唞~热辣辣茶碗蒸,蛋好滑溜~之后六件寿司就系金目鲷、金线鲷、鲭鱼、中拖罗、海胆及火炙梭子鱼~金目鲷无得输~ 有口感~ 金线鲷估唔到鱼味都重~中拖罗都几肥身美味~最后到卷物吞拿鱼蓉手卷,多料好食!饮埋菇汤及食埋甜品抹茶奶冻~
光HIKARI $420
先付、茶碗蒸、握12贯、卷物、汤、甜品
️ 寿司逐一慢慢上,第一件系深海池鱼,几fresh!第二件系我钟意食嘅油甘鱼,佢呢度嘅油甘鱼鱼味特别鲜,少少调味配上柚子醋~更带出鱼鲜味!之有白雪雪帆立贝、甜虾、伊左木及池鱼。甜虾大只,好鲜味!依左木鱼质都好鲜!池鱼同帆立贝都OK~
之后六件寿司就系金目鲷、金线鲷、鲭鱼、中拖罗、海胆及火炙梭子鱼~ 金目鲷无得输~ 有口感~ 金线鲷估唔到鱼味都重~ 中拖罗都几肥身美味~ 最后到卷物吞拿鱼蓉手卷,多料好食!
饮埋菇汤及食埋甜品抹茶奶冻~