2021-09-14
上次黎食同师傅倾开,原来可以食厨师发板,今次特登提早同铺头约好黎试试👍刺身盛- 拖罗 象拔蚌 牡丹虾新鲜👍 拖罗入口即溶,象拔蚌鲜甜有咬口,牡丹虾鲜甜日本生蚝 - 鲜甜👍 唔算好重海水味,偏向淡味粒贝 - 一向好喜欢食粒贝,搭配厨师秘制酱汁,一试难忘南非鲍鱼配鲍鱼胆酱 - 鲍鱼入口弹牙有咬口,又唔会韧,火候控制得好好👍甘鲷鱼 - 鱼肉鲜嫩,配搭炸香脆口既鱼皮鱼鳞,层次分明配搭酱汁,感觉好特别,侧边亦都配有龙珠果消除鱼油嘅肥腻感👍值得一站法式大蚬 - 用咗类似法式焗田螺嘅方法去处理大蚬,味道特别冇谂过可以咁样配搭👍值得一试 斑马赖尿虾真系有手臂咁长,师傅整好嘅时候,香气十足,连相都唔记得影就已经放入口,赖尿虾只只都有膏,食落口非常鲜甜日本大闸蟹 - 师傅话今期日本大闸蟹当做所以刻意安排咗日本大闸蟹,虽然食嘅时候有少少麻烦因为要拆蟹,但日本大闸蟹的确系好多膏而且蟹膏鲜甜鹅肝米通配无花果 - 平时都系食鹅肝多士,师傅话有客人反映鹅肝多士油腻感好重配搭多士的话,有客人会觉得块多士好油,所以亦都有米通俾客人选择,配米通嘅感觉就油腻感冇咁重而且脆口不过个人都系钟意浸左鹅肝油嘅多士🤪🤪威灵顿牛柳 -
刺身
刺身盛- 拖罗 象拔蚌 牡丹虾
新鲜👍 拖罗入口即溶,象拔蚌鲜甜有咬口,牡丹虾鲜甜
日本生蚝
日本生蚝 - 鲜甜👍 唔算好重海水味,偏向淡味
粒贝
粒贝
粒贝 - 一向好喜欢食粒贝,搭配厨师秘制酱汁,一试难忘
鲍鱼
白甘鲷鱼
大蚬
班马赖尿虾
日本大闸蟹
鹅肝配米通
不过个人都系钟意浸左鹅肝油嘅多士🤪🤪
威灵顿牛柳
威灵顿牛柳 - 冇谂过铁板烧都可以食到威灵顿牛柳,入面嘅牛柳听师傅讲中咗封门楼去做,牛味好香而且菌酱配搭酥皮非常香口👍
总括黎讲今次厨师发办由师傅安排当时当造嘅食物,再加上师傅刻意安排唔同嘅烹调技巧同酱汁,绝对值得一试👍
每位$1280,咁嘅价钱有咁多嘢食,个人认为就好抵食啦