炎热的天气史人郁闷感,在街上真的不想逗留太耐,因为太热了,非要去有冷气地方不可,晚上六时又未到食饭时间,又想坐下散散热,网上知道官塘工业中心第三期一楼有间森泰软甜品餐厅,便去试下,这儿环境布置优雅, 枱同凳配答得有点欧陆式,好美丽舒服,而且 仲有音乐衬托下添,真系令人陶醉,情侣谈心地方超好,可能是六点钟时间,又未到晚饭所以人流很少,我两坐下享受下添,由于不太肚饿,叫了一人套餐,白汁龙利柳焗饭和一个甜品心太软便算了。厨师太用心制造了,因为得我们一台客竟然等了大半粒钟以上,又或者要焗饭啦!所以要时间挂,不过用材好新鲜,龙利柳不是成条煎㗎!是切开一旧旧呢!好香口肉汁又鲜甜,白汁配埋什菜味道啱啱好,热辣辣一啖一啖送入口,成个味蕾都香晒,好想继续食第二啖,睇得出厨师系好用心做呢盒饭嘅!让食客有非常满足与感谢。食完饭就当然等食甜品啦!呢个甜品我哋等咗足足七个字,虽然时间真系长咗啲,因为成个晚上个几钟得我哋呢台客,我仲以为会好快有得食添!😂😂厨师的心机一睇就知啦!成个心形摆晒上枱,送畀我哋真系别具心裁别有用心呀!心太软我真系食得多,呢个心太软真系食完系想继续食落去,因为不太流心嘅,有啲似cake咁少

厨师的心机一睇就知啦!成个心形摆晒上枱,送畀我哋真系别具心裁别有用心呀!心太软我真系食得多,呢个心太软真系食完系想继续食落去,因为不太流心嘅,有啲似cake咁少少硬,但放落口𠮶种甜味又唔系太甜,味道好特别呀!😁😁

哈哈!今晚最难忘最特别还是好似包场咁。

不过好嘅嘢真心想与人分享,呢度食嘅好,招待嘅好,厨师手势更好。👍👍

2019-08-09
其他