2018-11-30
今日同朋友系尖沙咀扫完货 朋友心血来潮竟然话想睇塔罗牌 但系我哋谂塔罗牌应该夜小小先开 跟住就专登去庙街附近揾嘢食食完再去 庙街选择真系好多 但系既然觉得咁多选择梗系食一啲平时小食难揾到嘅嘢 行过呢间小酒窝餐厅 睇咗餐牌觉得几多嘢拣就入左去 坐低侍应好快就拎咗一碟两块嘅脆饼黎面头冇任何调味粉 但系食落咸咸地有调过味 应该系面团𠮶阵已经加咗味道落去 隔离绿色嘅酱汁睇落去以为可能系酸酸地 但系原来类似蛋黄酱 中和左咸味Mango smoothie $48正正常常普普通通 本身因为觉得走有少少贵所以就叫杯冇酒精嘅 食咖喱咁大浸味嘅嘢我自己本身都钟意饮返啲果汁 🍹 酸酸甜甜解渴一流 份量就唔算话系多 所以一人要我一杯先够Lamb kebab $112𠮶卷好大卷 啱啱好女仔每人一个 都几饱肚下 如果平时食晏昼嘅话我谂我食佢一半就啱啱好我觉得佢包得几靓 成日食呢啲卷最睇嘅就系佢入边肉多唔多 同埋系咪肉碎 成日觉得出边街𠮶啲墨西哥卷 成日用切都好说嘅逐水去整系因为本身唔新鲜 同埋系刮骨上边剩返好少嘅肉出嚟 但系呢一间嘅墨西哥卷入面嘅羊肉系一块块㗎 份量仲要唔小 唔会食到一半就发现得菜牛油鸡咖喱 $1
行过呢间小酒窝餐厅 睇咗餐牌觉得几多嘢拣就入左去
坐低侍应好快就拎咗一碟两块嘅脆饼黎
面头冇任何调味粉 但系食落咸咸地有调过味
Mango smoothie $48
Lamb kebab $112
牛油鸡咖喱 $112
我想讲佢嘅薄饼坚系好食 食落去似系即刻拉即刻煎 当然我唔系喺厨房我就唔知啦 但系原因系因为佢劲咬口做得好好 嚼落去小小烟银 烟银得来又够淋 但系有一个小插曲 就系本身我系想叫芝士薄饼 但系点知嚟咗蒜蓉味 我以为瞓蒜蓉味系本身跟个咖喱嘅 但原来咖喱本身系唔会跟任何薄饼 但系因为太好食我已经食剩一块先来问人其实有冇落到个芝士 都食到饱晒啦无谓再加多份
整体来讲虽然环境唔算大或者装修靓
价钱亦都叫做中偏少少上
见到食评啲人话有赶客嘅情况但系我今日就冇体验到或者见到 但系香港地租金咁贵 早食嘅梗系想做多两转先回到本啊
所以最紧要都系嘢食好食 侍应服务态度都好好 会笑笑口同埋黎问你啲嘢好唔好食
我觉得环境气氛其实都唔错适合二至四人嘅朋友聚会