2015-10-08
废青好中意食日本料理但食黎食去都系普通放题无咩特别问了高级废青的提议不如豪爽去居酒屋食一次所以4人KCRC废青组团点指冰冰去左尖沙咀呢间石亭居酒屋入到去原来是细小的店但充满浓浓日式气氛店员好悉心推介特色及时令食品最后废青迷迷糊糊点左一些未尝试过的食物小吃:-日本粟米第一次生食粟米一口咬落去较清甜 几过引- 鸡泡鱼干真系估不到咁好味!好烟un盐盐地好开胃!- 明太子未试过一大啖吞落去 不过对于废青就盐左d辣左d 如果送白饭可能仲正d~_~主菜终于出场(只能说我输了也许是你怕了)废青order万年唔舍得食的好野刺新!! - 牡丹虾 吞拿鱼腩 海胆好大只好爽口!好似食鱼旦咁弹牙!重点就是呢片吞拿鱼腩 $100一片!完全系一入口即溶 唔会好油 味道好出与出面其他地方食无得比较!- 海胆大大片不苦不甘 如果唔中意太浓味可以用紫菜包住黎食!但废青觉直接食先可以食到本身的味道!灯灯灯灯!- 废青们睇到眼得凸埋的真蚝!完全整个手掌咁长好肥美好夸张。入口差点整只就吞落喉咙,好似饮水一样shu一声就食左,只能用一个字形容:鲜!连加青柠汁都不用,因为dd腥味都冇呢!- 日本黑毛和牛平常食和牛都系烧住食再加上
但食黎食去都系普通放题无咩特别
问了高级废青的提议
不如豪爽去居酒屋食一次
所以4人KCRC废青组团
点指冰冰去左尖沙咀呢间石亭居酒屋 入到去原来是细小的店但充满浓浓日式气氛 店员好悉心推介特色及时令食品
最后废青迷迷糊糊点左一些未尝试过的食物
小吃: -日本粟米
第一次生食粟米一口咬落去较清甜 几过引 - 鸡泡鱼干
真系估不到咁好味!好烟un盐盐地好开胃! - 明太子
主菜终于出场(只能说我输了也许是你怕了)
废青order万年唔舍得食的好野
刺新!! - 牡丹虾 吞拿鱼腩 海胆 好大只好爽口!好似食鱼旦咁弹牙! 重点就是呢片吞拿鱼腩 $100一片!
完全系一入口即溶 唔会好油 味道好出
与出面其他地方食无得比较! - 海胆大大片不苦不甘 如果唔中意太浓味可以用紫菜包住黎食!但废青觉直接食先可以食到本身的味道!
灯灯灯灯! - 废青们睇到眼得凸埋的真蚝!完全整个手掌咁长好肥美好夸张。入口差点整只就吞落喉咙,好似饮水一样shu一声就食左,只能用一个字形容:鲜!连加青柠汁都不用,因为dd腥味都冇呢! - 日本黑毛和牛
平常食和牛都系烧住食再加上烧汁简直系整品
但废青从来冇谂过可以生食和牛,入口好软有口感如何唔想太dry可以沾汁一起食更加野味 - 天妇罗
废青最中意食烤物所以一口气order六款
沙追鱼,花竹虾,南瓜,蕃薯,苦瓜,栗子
通常好多人最爱食就是虾 但废青我最爱的是栗子 估唔到已炸的栗子系咁甜~
如果食鱼/虾 店员亦建议可以沾柚子盐/抹茶盐
- 烧物 牛舌
好厚的牛舌 正!
- 壶调 / 白鳝 其实废青对于食鱼唔系太大兴趣
但食落去好又不错皮脆好香口! 食足两小时,价钱与质素成正比!
下次食就要等废青储钱先可以食多餐喇
轻轻的我走了 正如我轻轻的来