2024-02-03 1955 浏览
哗!今次去𠮶家食堂,真系给我惊喜到喇!啱啱食完,手指还有豉椒鹅肠既香味!😋 鹅肠腍滑得嚟,青椒爽口,简直系口感双重奏。不过佢个虾酱通菜猪肚就有零售,通菜爽啰,但虾酱韵味就稍嫌逊色。嚟到椒盐鲜鱿方面,呢个先叫一绝!炸得香脆,又唔会过咸,嗜口到飞起,每一啖都嚟个酥脆返声,啖啖肉真系好过瘾。姜葱鱼头煲都唔错,特别系个烧肉,香辣味十足,但就系鱼头少咗少,想再嚟多几啖!食𠮶阵,厨房嘅炒菜声都系另类调味品,听到都想再加碟!😄 果然,食物样样过瘾,唔会咸过头,好适合我哋嘅口味。虽然坐喺路边啲地盘车会吵少少,但系𠮶份热闹,配埋手头上嘅美食,都值得喇!仲有,我发觉凡系好嘢食,一定会吸引咁多人,即系呢家啦!坐低冇耐就满座,下次记得早啲嚟!😉 总括来讲,呢家食堂嘅广东菜做得嚟,记得唔好错过佢哋嘅手工艺术。下次我仲想嚟试多啲佢哋嘅招牌小菜!