2020-06-16 71 浏览
曲奇成日都食得多,一般成日食到既都系牛油或者系朱古力味.不过最近就食到一个好特别味道既曲奇, 叫做PIN既香港新派曲奇饼品牌.而味道方面每款曲奇都充满住传统广东食物既风味。 有香辣虾味,陈皮子姜,XO酱油,红枣、提子花旗参 等等。包装方面非常用心,简单而有充满设计感。现代简约的设计融合佐传统既鲜艳颜色以及简单既图案,非常适合送礼。而我觉得陈皮子姜同红枣都觉得非常有惊喜.本身唔中意食姜味既野或者成日系汤入面先见到既红枣。陈皮同子姜系曲奇入面都有好好咁控制佢哋既味道无非常浓烈。淡淡既味道所以非常容易接受。而红枣食曲奇食起来比较似平时既曲奇但又可以食到红枣肉同甜味。可能对于比较中意食西式曲奇既人来讲系一个非常容易接受广东风味曲奇。而香辣虾米系另一个印象深刻既曲奇。香辣而又脆,仲会食到真既虾米。而且拆开包装就已经闻到香辣既味道。所以好特别既中西合璧既曲奇,非常适合推荐中意试新嘢既人,有惊喜。杂锦口味曲奇($208)有8只味可以一次过试食晒咁多款。适合第一次购买试食。
曲奇成日都食得多,一般成日食到既都系牛油或者系朱古力味.

杂锦口味

红枣曲奇

而我觉得陈皮子姜同红枣都觉得非常有惊喜.

2020-06-10
外卖自取