是晚两位女生吃罢中式小菜,因甜品选择不合胃而决定转场!忽然记得袋中有两张分子雪糕卷,就决定稍移玉步行过隔离街换左佢!今期的四款口味!有我喜欢的腐竹鸡蛋糖水味!分子雪糕系即叫即做,我是用礼券的,所以收费是waive 了!单上印有编号,看著萤光幕的号码领取雪糕就可以!等左五至十分钟左右就到我拎~不过发生左一件小事,在等食的时候,我见到之前𠮶个客最上面𠮶层sauce 系用吱吱樽吱上去嘅,而到整我𠮶杯时,女店员刚刚由大樽转细樽,去到最底又好难转入细樽,我睇住佢想淋落去,立即叫住唔好淋呀,淋落去好丑样㗎!不过佢唔理照倒落去,个成品立即似baby food !本身分子雪糕已经系半溶化仲要一野淋落去,仲要叫住都仲唔停!嬲到我啤行呀!杯雪糕我㗎!之后女店员话,你用啲Filter,美图秀秀执左先放上网咪一样!本来都无咁火的,执唔执相使你教!我而家觉得好核突连食都唔想食,咪应该多谢你只神来之笔呢!男店员应该闻到火药味,话整过杯俾我!咁就算啦,等多五分钟啰!讲返杯雪糕,我拣左腐竹鸡蛋糖水味,延续是晚的小厨中菜风,呢个味道我食过好几次,每次食都会觉得好惊为天人,之后又会记得自己食过!豆腐味虽浓郁,但整体好清新
是晚两位女生吃罢中式小菜,因甜品选择不合胃而决定转场!

今期的四款口味!有我喜欢的腐竹鸡蛋糖水味!
单上印有编号,看著萤光幕的号码领取雪糕就可以!
等左五至十分钟左右就到我拎~
不过发生左一件小事,在等食的时候,
我见到之前𠮶个客最上面𠮶层sauce 系用吱吱樽吱上去嘅,
我睇住佢想淋落去,立即叫住唔好淋呀,淋落去好丑样㗎!
不过佢唔理照倒落去,个成品立即似baby food !

本身分子雪糕已经系半溶化仲要一野淋落去,仲要叫住都仲唔停!
嬲到我啤行呀!杯雪糕我㗎!
本来都无咁火的,执唔执相使你教!
我而家觉得好核突连食都唔想食,咪应该多谢你只神来之笔呢!

讲返杯雪糕,我拣左腐竹鸡蛋糖水,延续是晚的小厨中菜风,
豆腐味虽浓郁,但整体好清新唔漏!今晚食仲衬托到我啲怒火!
腐竹鸡蛋糖水
因为我都有post instagram, 即晚好快已经有餐厅负责人inbox 返我,
问我发生了什么事,customers care 做得几好是真的!
呢个笑脸系俾杯雪糕同CS,因为真系好食同感受到佢地嘅诚意,
但唔包那位教我执相的女店员,我下次亦唔会再去呢间舖,反正间间餐牌一样!Sorry!
2015-09-03
10 分钟 (外卖自取)
$45 (宵夜)
用餐优惠
优惠券、现金券