2024-04-28
最钟意试特别Cocktail嘅我,一见到呢间主打用香港出产嘅酒调制鸡尾酒嘅建民号即刻要去试,Cocktail系预期中嘅好,食物Option唔多但款款精👍🏻🌟为必点推介 🌟ʀᴇᴄᴏᴍᴍᴇɴᴅ 🌟坚道竹林 ℂ𝕒𝕟𝕖 ℝ𝕠𝕒𝕕 $𝟙𝟙𝟠ᵂᴴᴵᵀᴱ ᴳᴸᵁᵀᴵᴺᴼᵁˢ ᴿᴵᶜᴱ ᵂᴵᴺᴱ, ˢᵁᴳᴬᴿᶜᴬᴺᴱ ᴶᵁᴵᶜᴱ, ˢᴼᴰᴬ, ᴿᴱᴰ ᴰᴬᵀᴱ fᴼᴬᴹ, ᴳᴿᴬᴾᴱfᴿᵁᴵᵀ ᴮᴵᵀᵀᴱᴿˢ话说嚟之前已经谂住要点呢杯,因为我系坚道长大住咗廿几年,再加埋米酒、蔗汁、红枣呢个配搭绝对系我杯茶(酒),果然真系冇失望,好味好清新🌟 萨摩飘雪 𝕊𝕒𝕥𝕤𝕦𝕞𝕒 𝕊𝕟𝕠𝕨 $𝟙𝟘𝟠ᴶᴵᵁᴺᴵᴬᴺᴳ, ˢᵂᴱᴱᵀ ᴾᴼᵀᴬᵀᴼ ˢᴴᴼᶜᴴᵁ, ᴮᴸᴬᶜᴷ ˢᵁᴳᴬᴿ, ᶜᴼffᴱᴱ ˢᴴᴼᶜᴴᵁ, ᶜᴵᵀᴿᵁˢ, ˢᴱˢᴬᴹᴱ ᴼᴵᴸ朋友话唔系好想饮酒,但系见呢杯Cocktail有酒酿话有助帮助消化同血液循环所以就叫咗😂 试咗啖番薯味好重,另外黑糖、咖啡烧酒、芝麻油都系我钟意嘅配搭🌟 虾多司 𝕊𝕙𝕣𝕚𝕞𝕡 𝕋𝕠𝕒𝕤𝕥 $𝟡𝟠ᴹᴬᵞᴼ, ᶜᴴᴵᴸᴸᴵ ˢᴬᵁᶜᴱ我系好鬼钟意食虾多士,由陆羽、凤城、太平
🌟为必点推介 🌟ʀᴇᴄᴏᴍᴍᴇɴᴅ
🌟坚道竹林 ℂ𝕒𝕟𝕖 ℝ𝕠𝕒𝕕 $𝟙𝟙𝟠
🌟 萨摩飘雪 𝕊𝕒𝕥𝕤𝕦𝕞𝕒 𝕊𝕟𝕠𝕨 $𝟙𝟘𝟠
🌟 虾多司 𝕊𝕙𝕣𝕚𝕞𝕡 𝕋𝕠𝕒𝕤𝕥 $𝟡𝟠
ᴹᴬᵞᴼ, ᶜᴴᴵᴸᴸᴵ ˢᴬᵁᶜᴱ
我系好鬼钟意食虾多士,由陆羽、凤城、太平馆总之Menu见到我都会叫,建民号呢个系会令我想返去食,外面唔会炸得太油,馅料弹牙,加埋沙律酱同如均益好夹
盐焗炸鸡 ℂ𝕒𝕟𝕥𝕠 𝕤𝕒𝕝𝕥-𝕓𝕒𝕜𝕖𝕕 𝕜𝕒𝕣𝕒𝕒𝕘𝕖 $𝟙𝟘𝟠
个鸡油蛋黄酱同葱油好食
🌟焗芝士和牛牛舌饭 𝕎𝕒𝕘𝕪𝕦 𝕆𝕩 𝕋𝕠𝕟𝕘𝕦𝕖 ℝ𝕚𝕔𝕖 $𝟙𝟠𝟠
²⁴ ᴹᴼᴺᵀᴴ ᴬᴳᴱᴰ ᶜᴼᴹᵀᴱ ᶜᴴᴱᴱˢᴱ
超! 级! 好! 食! portion 好大,两个人食咗一半,芝士超香, 和牛粒足料,切咗粒都唔会韧,平时唔食嘅红萝卜切咗好细粒,提升咗个口感,又系想令我返去嘅原因
炖梨红枣糖水 ℙ𝕠𝕒𝕔𝕙𝕖𝕕 𝕡𝕖𝕒𝕣 𝕒𝕟𝕕 𝕣𝕖𝕕 𝕕𝕒𝕥𝕖 𝕕𝕖𝕤𝕤𝕖𝕣𝕥 𝕤𝕠𝕦𝕡 $𝟞𝟠
正常水准,造型靓,好滋润,不过食成个梨有啲饱