2022-07-11
呢间餐厅主打刺身、寿司、和食为主,开业至今已经有21年,疫情前主要做日本人生意,好受日本人欢迎,疫情期间,开始多左本地人帮衬,当日亦全场满坐👍🏻🌟日式杂锦醋物呢道小食系日本好传统既醋物,出面好多日本餐厅都未必会提供,我地都系第一次食☺️CP值极高😍新鲜既鱼生配爽脆青瓜、昆布、芽菜,加入日式醋,味道酸甜开胃,系一道超正既前菜☺️🤩 🌟杂锦鱼生鱼生非常新鲜,由日本豊州即日空运直送,难怪上碟望落都知非一般货色🤤三文鱼腩口感软绵清甜,鱼油既香味充满口腔,带子北海道带子粒粒圆大饱满☺️,肉厚味甜,肉质柔软,鲜味浓郁,甜虾肉质细绵,味道甜美😍 油甘鱼肉质爽口,鱼肉油份高,食落淡淡甘甜,入口充斥鱼油香气😋吞拿鱼肉质较坚硬,味道清淡,鱼油甘香,入口即化!海胆极鲜,带点咸咸既海水味道!🌟宫崎南蛮鸡肉南蛮鸡肉嫰滑,味道带点白醋既酸味,上面淋上沙拉酱,开胃又美味🤤系宫崎好出名既料理😋🌟元气豆腐呢款豆腐纳豆料理真系第一次试,日本人喜爱纳豆,但香港就未必人人接受到,始终纳豆味道比较浓郁,冻豆腐上层系吞拿鱼蓉、鸡蛋同纳豆,淋上微辣既酱汁,所以反而令纳豆既味道无咁浓郁,更容易入口!🌟明太子露荀炒饭炒饭份量超多,可以几个人
🌟日式杂锦醋物
🌟杂锦鱼生
🌟宫崎南蛮鸡肉
🌟元气豆腐
🌟明太子露荀炒饭
炒饭份量超多,可以几个人享用,炒饭炒到粒粒分量,同明太子炒到好均匀,加上鸡蛋同露荀,食落好有层次👍🏻☺️