2019-02-09
香港地依家唔好话食个午饭,就连下午茶都随时三十几蚊,要揾廿几蚊食到个饭既地方已经唔容易架😢,西湾河太安楼竟然有间铺好多野食都系😱廿几蚊咋,仲要无分时段,👍全日供应--------食物:粟米鱼柳饭$26大大碟,d 鱼柳堆到成座山⛰咁高,一个经常需要体力既人去食都可以食得饱好多粟米,成碟都系,但甜度得宜个汁黏稠度岩岩好,亦唔太咸,走清淡路线d鱼柳炸左之后,鱼肉亦保持嫩滑,鱼柳亦调味得宜,无死咸现象老实讲,依个价钱我真系好收货,依个质素分分钟四十几蚊d 碟头饭都做唔到冻柠茶 走甜(冻饮+$2)个冻柠茶无乜特别但系食依个饭冻饮都只系加多$2, 总供埋单都系$28😱--------环境:依到装修格局就系普通一间快餐茶记,座位唔算多,比较逼依到其实唔算好干净,例如倒垃圾时,d 垃圾会由厨房经过你身边再出门口,而唔系系后门倒垃圾(因为无后门),如果介意既话就真系未必岩你,不过我食左都几次,到目前为止都未试过肚屙可能因为卫生同装修格局问题,食客九成九都系男人,上左年纪既亦占一半以上,如果系女仔一个人黎食,可能就有少少尴尬(不过我系女仔,我一个人黎食都无乜所谓,反正只系黎食野,食完就闪人),因为如果多人
食物:
粟米鱼柳饭$26
好多粟米,成碟都系,但甜度得宜
个汁黏稠度岩岩好,亦唔太咸,走清淡路线
d鱼柳炸左之后,鱼肉亦保持嫩滑,鱼柳亦调味得宜,无死咸现象
冻柠茶 走甜(冻饮+$2)
个冻柠茶无乜特别
但系食依个饭冻饮都只系加多$2, 总供埋单都系$28😱
环境:
依到装修格局就系普通一间快餐茶记,座位唔算多,比较逼
可能因为卫生同装修格局问题,食客九成九都系男人,上左年纪既亦占一半以上,如果系女仔一个人黎食,可能就有少少尴尬(不过我系女仔,我一个人黎食都无乜所谓,反正只系黎食野,食完就闪人),因为如果多人就要同d男人逼住黎食野
服务:
呀姐又系偏燥底型,见佢对住d 客都几劳气🤷♀️
但只要你唔好系呀姐忙紧既时候仲要叫佢落order, 同埋真系谂好晒食乜先落order,再加上客气d 唔该前唔该后,基本上都唔会畀呀姐闹