2011-09-03
由此”张飞送嘅”关系,我们选了27号晚到东涌睇戏, 睇完戏问太座同事-地胆F可以在哪里吃个饱, 她介绍我们的就是这间”天厨”了, 当迎接我们的车行下行下我就记起上星期同J君上东龙石涧嘅时侯就系呢个方向架啦, 只不过我们行黄龙坑嘅对面,我们就是隔住个坑口望住呢排屋仔上山架啦, 估唔到在村屋后栏有咁大间饭馆, 因为外面空地位都摊埋枱面出嚟, 变成多了一间铺,那天我俩只有两个人叫不了多少𩠌, 当天品菜如下:虾酱通菜煲$68上菜时虽然热腾腾但虾酱香味不太感觉得到,通菜基本上没有怎样度过,每条也保持原状, 这个菜一定很粗纤了, 食完见到个煲底好多水, 证明厨师系将D菜连洗菜水一倒而下, 这样会令原本烧热嘅煲一下子降温, 虾酱的香气再谷不上来的原凶之一啰黑椒猪肚$68 猪肚够淋身, 黑椒都够多蜜汁大蟮$98 呢个就都几唔啱胃口, 蟮肉外层的炸粉一粒粒, 每片都比较簿身口感不佳,加上个蜜汁令到个外壳淋淋地, 颜色系黄金色, 外形又不太吸引啰, 不值这个价钱㖞, 白饭一个$7
黑椒猪肚$68 猪肚够淋身, 黑椒都够多
白饭一个$7