2014-07-02
我地去到既时候大概六点钟,店外已经排左6 7个人。我地只系等左十五分钟就入得店内。由于一直都听人讲话呢间拉面店好好食, 所以今日专程拜访下。 一场黎到,我同朋友都拣左青龙。由于以前食过中环旧豚王,有一个不美好回忆,所以今次决定汤浓度同面既都拣中等。店面系细d,不过都坐得舒服,有冷气。唔洗5分钟,面就送到。拉面系认真好食,味道一流,最特别系面上既鱼子酱以及蟹肉系货真价实,同拉面超配。汤底同面都岩岩好 ,叉烧肥瘦适中,一d都唔剔牙 。半粒糖心蛋煮得刚好。 我同个朋友面一到就不停食,完全冇讲过野。 店内免费提供冰水。不过知道出面仲有好多人排队,所以食完就走。侍应服务好,有礼貌。以一个食量大既女仔来说,份量岩岩好 唔会太饱。出到外面 大概七点钟, 发现人龙系头先既5倍 。不过真心好食,诚意推介