2018-07-10 210 浏览
美孚开左新嘅shabu shabu餐厅! 区内居民对新餐厅嘅评价都好正面,所以我哋今晚就去咗食饭!Menu有两款,可以食海鲜+刺身+任食肉,或者净order任食肉。我地见个海鲜盛盒咁吸引,就一于食埋海鲜啦海鲜盛合一上枱,大家都忍唔住哗左出声真系好有睇头!有齐8样海鲜!鲍鱼新鲜到上枱仲识得郁!一次过仲会上埋刺身同猪牛鸡肉。好丰富呀好!开餐!龙虾好多膏而且size十足,霸晒成个炉煮一阵就食得,啖啖肉,非常鲜味扇贝又系超正,好厚肉。煮一阵就要食,肉质细嫩,清甜爽滑,一人一只真系有啲唔够喉!平时我都唔系好钟意食鲍鱼,但呢只真系好好食,滑嫩有嚼劲,唔点酱汁都好鲜甜够味食完海鲜同刺身,已经饱咗一大半,仲有猪牛鸡未食!我比较钟意呢度嘅豚肉,厚薄适中,肉质唔错出面嘅配料都好多,样样都想试,真系眼阔肚窄野菜百页豆腐好味,食左几件。蔬菜都好多选择,一定有一款啱食食饱饭之后仲有甜品!一人一杯雪糕另外,呢度可以用app攞位,悭返等位的时间。以后喺美孚开餐又多个选择喇!

我地见个海鲜盛盒咁吸引,就一于食埋海鲜啦

海鲜盛合一上枱,大家都忍唔住哗左出声

真系好有睇头!有齐8样海鲜!
鲍鱼新鲜到上枱仲识得郁!

一次过仲会上埋刺身同猪牛鸡肉。好丰富呀

好!开餐!
龙虾好多膏

而且size十足,霸晒成个炉

煮一阵就食得,啖啖肉,非常鲜味

扇贝又系超正,好厚肉。

煮一阵就要食,肉质细嫩,清甜爽滑,一人一只真系有啲唔够喉!

食完海鲜同刺身,已经饱咗一大半,仲有猪牛鸡未食!

我比较钟意呢度嘅豚肉,厚薄适中,肉质唔错

出面嘅配料都好多,样样都想试,真系眼阔肚窄

野菜百页豆腐好味,食左几件。蔬菜都好多选择,一定有一款啱食

食饱饭之后仲有甜品!一人一杯雪糕

2018-07-09