2024-01-03
萨摩牛贵为和牛嘅天花板,平时散叫都唔便宜架~为咗满足想食萨摩牛嘅胃,今日嚟到🔅牛舞🔅食萨摩牛放题,大食特食😽店员先送上头盘一份,满满嘅萨摩牛,不得了😻单单头盘都已经有八款唔同部位嘅萨摩牛,我最钟意牛胸腹肉同西冷,为今晚放题打响头炮❤️🔥之后就继续仼食萨摩牛,每一次食都令人惊艳🤩!首先,啲牛肉嘅质量非常高,每一片都切得恰到好处嘅厚度,外层略带焦香,内里却保持住嫩滑多汁,肉味非常浓郁。烤得时候,肉汁系炭火上哗啦哗啦作响,令人嘅食欲大增😋。食起嚟嘅时候,萨摩牛嘅肉味随烤熟程度不同而有层次上嘅转变,咬落去既可以感受到轻微嘅抵抗感,又可以即刻感到肉质嘅柔软,真系令人回味无穷。韩烧嘅萨摩牛仲有一大特点就系佢哋嘅酱汁。每一份肉都会搭配专用嘅酱汁,俾你一个完美嘅味觉体验,好似是啲酱油、麻油或者蒜蓉酱等,每款酱料都系衬托肉质嘅绝配😍。而且,餐厅嘅服务态度好好,环境舒适,真系食得好开心。总结来讲,如果想要品尝高级嘅韩式烤肉,萨摩牛绝对系一个好选择。每次食完都令人满足到不得了,喺呢度感受到嘅唔只系美味,更加系一种韩式料理嘅饮食文化嘅享受👍。趁有时间食多个甲罗烧😹蟹膏烧得香喷喷,好鲜味呢❤️🔥
店员先送上头盘一份,满满嘅萨摩牛,不得了😻单单头盘都已经有八款唔同部位嘅萨摩牛,我最钟意牛胸腹肉同西冷,为今晚 放题打响头炮❤️🔥
总结来讲,如果想要品尝高级嘅韩式烤肉,萨摩牛绝对系一个好选择。每次食完都令人满足到不得了,喺呢度感受到嘅唔只系美味,更加系一种韩式料理嘅饮食文化嘅享受👍。 趁有时间食多个甲罗烧😹蟹膏烧得香喷喷,好鲜味呢❤️🔥