2018-07-16
今日呀妈生日,念住book间好餐厅一家人食下饭,特登想试下观塘工业大厦里面d西餐,上网见呢间好评如潮。。即刻book位。。去到见到门口好简单,无乜装修,仲一行入去见到厨房好污糟,吓一吓。。明明记得好多工厦既餐厅系好好,点解我会拣左间甘既。。但我记得好多人赞好呢度d食物,同自己讲人不可貌相,点知想要bb椅又无唒,我都明先到先得既,甘佢地唔知拎左张有张垫既椅子俾我,希望垫高高少少帮到我,但我bb系敏感性皮肤,坐左一阵已经开始R脚,最后都唔要呢张应该好污糟既椅子。。。其实当晚呀妈好准时到左,亦都叫定左餐,我地六个人都系叫dinner set,而佢地成晚不断解释即叫即煮,所以连汤都等左好耐。。。结果成个几钟之后先食到个沙津。。等左好耐先有主菜。。如果你话好好食既,你都会觉得值得,但系绝对唔系。。虽然唔系好难食,但如果二百几三百几dinner set,应该可以话唔值,烟三文鱼pizza 好油,d油必唒出黎同d芝士沟埋一齐,口感好差。黑松露阔条面,个味道唔好食而且好干身。。。三文鱼带子应该我个姐姐都煎得好食过佢。。个汉堡我无试不过我见到我呀嫂扁哂咀。。因为见评价好好忍唔住要写第一篇食评,唔想有人好
因为见评价好好忍唔住要写第一篇食评,唔想有人好似我甘食左餐好差既饭,平常晚饭都唔值得去,如果庆祝特别日子请唔好去呢度破坏开心既心情!