2021-09-20 4525 浏览
我系第一次写食评,真心想大家睇完再决定食唔食原本谂住订观塘放题,结果冇晒位就改去荃湾食,一开始系谂住冇铁板烧个间渔屋,但冇晒位唯有拣呢间,本来都有期待下去到发现餐厅好细,本来已经唔多位又搞开放式厨房望落有7-8个厨师整嘢食,谂住上菜会好快,结果我哋一共落咗四次单(唔计雪糕),每次都要等劲耐.隔离枱迟嚟过我哋,我哋叫咗有15分左右佢哋先落单,但竟然系上佢哋枱先????你话同时上都冇咁嬲,佢哋上完我哋仲要等😡既然要同时上菜唔系预计好每枱分量?每一转我哋都差唔多等咗20-30分钟先上菜🥱🥱刺身我哋叫咗甜虾、大赤虾、带子、三文鱼、北寄贝,全部唔新鲜,虾仲有怪味,得带子稍为叫好食¯\_( ͠° ͟ʖ °͠ )_/¯熟食方面,等待时间上面讲咗,卖相一般,牛肉落太多调味好咸炸物类:理解到可能即叫即炸/翻炸,但都系等好耐,而且天妇罗外衣完全唔脆,蕃薯上面又撒咗劲多盐,咸到不得了!野食同饮品选择好多,水果茶系唯一会再order,炒饭炒乌冬上一大碟,我哋得两个人上咗4人分量🙂可能因为我哋系最后一轮,正常半个钟前就会停止order俾雪糕纸,我哋谂住快快食完就走,就提前问佢哋拎咗,选择都好多,但好多都冇哂,得番焦糖
我系第一次写食评,真心想大家睇完再决定食唔食
唯有拣呢间,本来都有期待下
去到发现餐厅好细,本来已经唔多位又搞开放式厨房

望落有7-8个厨师整嘢食,谂住上菜会好快,结果
熟食方面,等待时间上面讲咗,卖相一般,牛肉落太多调味好咸
可能因为我哋系最后一轮,正常半个钟前就会停止order俾雪糕纸,我哋谂住快快食完就走,就提前问佢哋拎咗,选择都好多,但好多都冇哂,得番焦糖味雪条(Haagen dazs),红豆同Movenpick朱古力/草莓味,由雪柜拎出嚟嘅嘢都要等25分钟🥱,唔知系咪专登等大家都递纸先一次送,定系懒得走几转,正常系9:20要交枱,佢15分先送雪糕嚟,我哋提早拎纸到底有咩意义?
员工好多时间都系hea紧,特别系负责整嘢食嘅,好多次望过去佢哋都系停手倾紧偈😶收碟次数少之可怜,明明都好多时间无所事事,见到客人食完都唔收碟,系要堆满先肯收,饮品仲有半杯反而收咗㖞🤣
呢间嘢作为日式餐厅可以接受,但放题真系取消吧!700几蚊两个人,大多数时间都系等待度过.
低过呢个价钱嘅放题好多都好过佢,野食差,服务差,唔知点解仲可以收咁贵,冇一样嘢可以作为卖点

我食过好多间放题,呢间系唯一一间唔会再想去食,完全系伏

刺身
2021-09-19