2020-09-22 3112 浏览
湾仔新开餐厅主打新派越南菜见唔少人已经抢先试左牛骨髓pho个个食完都大赞 试完之后 明哂真系高质㖞 强烈推介Lunch Set $158 有沙律 前菜 主菜 同饮品沙律拣左Braised Beef Tongue Salad 有牛舌 柚子 青芒果 花生等 同Xe Phay Chicken Cabbage Salad有手撕三黄鸡 椰菜 花生等 两个沙律份量都几多而且唔同口感嘅食材捞埋一齐 好有层次唔只口感有层次 味道都系自家制dressing系重点 好清新开胃前菜就拣左Cha Gio Crispy Spring Rolls 同Kho Chicken Wings 两样都好香脆鸡翼外层脆得黎 入面鸡肉好嫰主菜就梗系非拣Beef Prime Rib Pho不可啦强烈建议额外加$50试牛骨髓 又肥美又香 不过佢食物份量唔少 细食嘅可能会觉得漏慢煮左12小时嘅顶级安格斯牛肉片好粉嫩 不过比我想像中韧左少少 但浸喺熬制左24小时好香浓嘅汤底入面味道依然系正嘅另外河粉好通透 好滑好软腍 最后加$22加埋个Vietnamese Filtered Coffee好完美虽然咁样加加下就二百几蚊 但物有所值呀无论
湾仔新开餐厅主打新派越南菜
见唔少人已经抢先试左牛骨髓pho