假日去强记,一定要早!好彩同男友六点半去到,都要坐响街边既枱;过多十五分钟,排左成十几人等位~~~虽然人多,但阿姐好快手,样样都想食,加上要向男友"陪罪",哈哈,两口子叫左六样野:1&2)蛇羹加糯米饭套餐- 天气得果十一﹑二度,新界仲要低几度,此套餐简直系冬日孖宝:)阿姐话系自己厨师起肉,汤底用番浸蛇既水做,但我同男友都觉得蛇肉略小,而且无薄脆同菊花,同一d卖蛇既老舖相比可说相差甚远。糯米饭却有惊喜,香软及糯。此套餐盛为八十大元,建议可散叫单叫糯米饭3)鼓油王炒面- 够镬气,最爱芽菜葱段下得够多,记得叫阿姐俾埋辣椒酱同甜酱更惹味4)鼓椒炒蛏子- 味道正正常常,但size好似比上次食细左小小5)椒盐九肚鱼- 啖啖肉食得过6)瑶柱扒豆苗- 时令豆苗,推介<7) 蒜蓉开边蒸虾- 落单后阿姐话厨房既虾唔够,下次再叫过啦>好饱呀,打包炒面同豆苗返公司做lunch~~~~
冬天最好就系食食食, 哈哈
糯米饭较蛇羹更出色的套餐

D

5)椒盐九肚鱼- 啖啖肉食得过

6)瑶柱扒豆苗- 时令豆苗,推介

好饱呀,打包炒面同豆苗返公司做lunch~~~~

2011-12-11
糯米饭较蛇羹更出色的套餐