2010-01-12
沙田强记鸡粥原来有两三间,之后先知原来呢间已经转左手 (见附图,招牌都唔同左色,所以之前话都系唔update架喇,小心),唔怪得招呼客人既态度同之前其他人讲既唔同哂。Fine! 就算当帮趁新店,都唔系咁对客挂?详情唔讲喇,大家大家真系要试下去,一定要试下!讲番野食,我地一家人点左:鸡粥 (一定要试啦,讲到咁好!?),介兰,椒盐九肚鱼,煎蚝饼,乳鸽。个鸡粥开头两啖以为好野,粥好有鸡味,好大窝,一人食左几碗...之后就口渴都死,相信都系味精既问题,自己去试一次就知讲乜。介兰不用提。椒盐九肚鱼可以食。煎蚝饼炸到好油,系好香好脆,系超大份,但好似系粉黎播,都唔及老庙三成!乳鸽普通,炸到干哂。当我埋单时,亚爸亚妈亚妹用埋怨既眼神掘住我,今次真系去错左第二间,Oh! No. 攞番架车,又俾d污漕水弹到成条呔都系油,激死我。
详情唔讲喇,大家大家真系要试下去,一定要试下!
讲番野食,我地一家人点左:
介兰
不用提。
椒盐九肚鱼
可以食。
煎蚝饼
乳鸽
普通,炸到干哂。