2020-10-18
疫情下 虽然大家都会照外出饭 但每个人做好自己 餐厅又跟随防疫措施嘅话 咁对大家都安心 今日专诚去呢到试下佢个肉饼饭 觉得唔错 仲谂住可以成日嚟 点知食到一半 就见到啲客人不断入嚟 成间店坐满咁制 已经想快快食埋佢谂仲快啲离开 当食到得番4、5啖饭嘅时候 有个态度唔系几好嘅男人 应该系老板 叫我地坐埋一边 话有客要入 我地当时系坐紧卡位 咁我地即刻话就嚟食完 好快走 个男「老板」系舖头行咗一圈又走埋嚟 话要我地坐一边 咁我地再重覆真系就食完就走 而佢态度更差咁话要比客入 话我地未食完即系未走得啦 所以要求我地即刻坐埋一边 当然我地冇理 因为真系食埋最后一啖就走得 由佢第一次过嚟讲到我地食完走 前后都冇5分钟 佢唔肯等 完全冇谂过要尊重食客 去过嘅人都应该知道𠮶到所谓嘅卡位系有几细同迫 系冇隔板嘅情况下 迫客人喺细卡位搭枱 坦白讲 我都有喺其他餐厅搭枱 但人地嘅枱系大张同有块板隔住 所以唔系唔想配合 而系当呢间环境咁狭窄 枱同枱之间又冇1.5米冇隔板 又冇遵守唔可以坐满过半数枱 我地都只系想快快食埋走 都要比「老板」话 觉得好过份 所以冇留过食评都要写呢篇 唔系想啲人唔好帮衬佢 因为嘢食
坦白讲 我都有喺其他餐厅搭枱 但人地嘅枱系大张同有块板隔住 所以唔系唔想配合 而系当呢间环境咁狭窄 枱同枱之间又冇1.5米冇隔板 又冇遵守唔可以坐满过半数枱 我地都只系想快快食埋走 都要比「老板」话 觉得好过份 所以冇留过食评都要写呢篇 唔系想啲人唔好帮衬佢 因为嘢食系好味嘅 写咁大篇系希望呢个男「老板」可以尊重一下客人嘅意愿 同认真对待一下个疫情 钱重要 但尊重客人同样重要
可以话惊就唔好出街食 所以建议百毒不侵嘅朋友先好去堂食