(非会员)
之前去过尖东彩晶轩饮茶, 觉得D食物都几好, 例如菠萝叉烧餐包, 面头几脆, 里面既叉烧馅料味道又调得唔错, 最惊喜的是马蹄糕, 夹住唔会散, 咬了咬仲有淡淡既蔗糖味, 比一般既马蹄糕多了一份香味, 甜甜的有咬口, 非常特别, 我仲同朋友系咁争食。 昨晚又去左食晚饭, 今次试左个大虾沙律, D虾爽爽地, 同一般沙律差唔多。 另外比较出色既系榄角排骨, 一上菜大家已经觉得伴碟既蕃茄兔仔好得意, 一入口就食到D排骨有浓浓既榄角味, 而且好脆身, 加上有蜜糖吊下味, 都几野味。 唔够饱又点个斑球煎米, 为方便大家夹起, 酒楼已先将成碟煎米切成一块块, 每块好似Pizza咁, 饼底就系煎米, 上面铺满斑球, D米粉煎到外干内软, 外面加D豉椒汁, 脆脆地几好味。 总的来说, 上菜算快, 食物有一定水准, 可以一试!

好特别既蔗糖马蹄糕
斑球煎米pizza
榄角排骨, 有兔仔伴碟
2009-09-19
好特别既蔗糖马蹄糕
斑球煎米pizza
榄角排骨, 有兔仔伴碟
  • 蔗糖马蹄糕
  • 榄角排骨,斑球煎米