2018-08-31
真系冇乜留意原来Papi搬咗嚟铜锣湾,今日走过嚟试吓!成间餐厅都好光猛,所有野都系白色,衬返啲彩色嘅碟,影相真系好靓!前菜加咗橄榄油嘅薄脆片,咸咸哋好滋味香煎蟹饼配红椒蜜糖 ($118)唔好睇佢个样唔系青靓白净,一切开啲蟹肉系真系一丝丝一点点销毁忆记,从来未见过咁一丝丝嘅蟹饼!彷佛成个蟹饼入面都系一丝丝蟹肉,感觉非常真材实料!有外脆内丝嘅口感,点少少红椒蜜糖一齐食,真系不得了!最重要,系连只碟都热㗎!鲜红菜头、苹果、淡芝士及意大利合桃沙律 ($108)卖相好靓,平时食开嘅红菜头同常都系一旧旧,呢度系切成一片片后砌成花形,好有心思!沙律菜系新鲜到有甜味,整体就咁食非常清新,夏天食真系好啱!但差不多食到尾先见到原来个底有淡芝士(落完order之后自己都唔记得咗有呢个配料),呢个时候先捞嚟食已经太迟了,搞到最尾嘅菜有过多淡芝士。但唔紧要,其实唔捞淡芝士,味道清清甜甜咁已经好好味!西西里白虾、青豆及脆蒜片薄饼 ($168)pizza偏薄身,蕃茄味道徘徊在似酸又甜之间;西西里白虾虽然唔系新鲜货,不过估唔到虾味咁浓;而钟意食蒜嘅我就更加唔洗讲,又香又脆,食pizza都系第一次有脆蒜片!整体嚟讲系一
前菜
加咗橄榄油嘅薄脆片,咸咸哋好滋味
香煎蟹饼配红椒蜜糖 ($118)
鲜红菜头、苹果、淡芝士及意大利合桃沙律 ($108)
西西里白虾、青豆及脆蒜片薄饼 ($168)
pizza偏薄身,蕃茄味道徘徊在似酸又甜之间;西西里白虾虽然唔系新鲜货,不过估唔到虾味咁浓;而钟意食蒜嘅我就更加唔洗讲,又香又脆,食pizza都系第一次有脆蒜片!整体嚟讲系一个好有创意嘅pizza,但如果青豆份量少啲会更好,而家有少少盖过咗白虾嘅味道
喺铜锣湾难得有一间咁靓,又望到维园嘅意大利餐厅。尤其是二楼,好有空间感,坐得非常舒服,唔系赶住工作,真系想继续坐落去!