2019-06-28 134 浏览
朋友生日佢好钟意影相,所以千拣万拣,拣咗一间有好多影相位嘅餐厅同佢嚟庆祝,餐厅环境好靓,墙上面嘅画同埋霓虹光管,仲有大大个挂画钟,仲有巴黎铁塔,都系我哋一定要影相嘅位置,睇吓餐牌见到食物价钱合理,不过我知道呢度最出名系特色饮品,所以我哋每人都叫咗一杯。我哋叫咗两杯饮品,一杯有好可爱嘅鸭鸭同埋泡泡,佢好似冲紧凉咁好得意,饮品味道亦都好香甜,生果味酸酸甜甜,酒精一啲都唔浓烈,啱晒女士饮。另一杯系士多啤梨粉红做主题,最精彩当然系倒干冰𠮶刻,成杯饮品出晒烟,录低个movie一放上网,个个朋友都话要去呢度饮嘢,哈哈喺酒吧度食嘢本身对食物要求都唔会好高,我哋叫咗呢碟明太子蟹肉意粉,出奇地好味,真系好好味,意粉做得啱啱好,唔会太硬亦都唔会太淋身,大大只蟹钳一食落口啖啖肉,明太子咸咸地加上浓郁嘅酱汁捞埋啲意粉一齐食,真系食到唔停口。小食我哋叫咗鸡翼,有八只咁多,一路饮一路食,另外叫咗一个芝士粟米炸球,估唔到咁大旧,原来每次叫呢个食物,厨师都系即叫即炸,所以上碟嘅时候,真系食到外面好香脆而且入边有软熟嘅芝士,咸咸嘅芝士配上甜甜嘅粟米,非常好食。因为朋友生日我哋就叫咗个甜品,新鲜香脆嘅窝夫上面有酸酸甜甜嘅

因为朋友生日我哋就叫咗个甜品,新鲜香脆嘅窝夫上面有酸酸甜甜嘅士多啤梨雪糕,夹埋一齐食好好味,朋友好满意呢一餐生日饭,我哋坐足三个钟头不停周围影相,店员都对我地态度好好,真系好开心过咗一个咁梦幻嘅晚上。