2019-05-04
要系天水围区食到泰国菜唔难,但要食到间有景,食物质素高又唔贵既就难啦。位于天水围西铁站既间泰菜,相信有唔少人经过西铁站都会发现到佢既存在,非常抢眼既三层,夜晚去特别有FEEL!个到其实位置好方便,西铁站步行5分钟就到,但就算揸车过去,门口都有一片空地可以免费泊车,唔洗怕无位!呢晚其实都食左唔少𩠌,等我重点推介三款先。1.小食拼盘鱼饼虾饼春卷样样都齐,热辣辣岩岩炸好,好新鲜!每样份量都唔少架,岩晒一大班朋友齐齐食。2.咖哩软壳蟹软壳蟹蟹都几大只,黄咖哩辣度岩岩好,几惹味,但D少左略嫌少左D,唔够点。(本身想问下可唔可以叫加多D汁,点知要加钱,唯有自己再叫过一兜咖哩啦)3.青柠炉鱼呢条炉鱼系我家人既最爱,条鱼都几大条下架,而且D汁好入味,酸酸地好开胃,可以送饭!唔记得影单,所以唔系好记得价钱,但我地7 个人食,每人食饱都只系大约$200,个人认为都算几抵食呀!有呢个环境都算唔错呀!
呢晚其实都食左唔少𩠌,等我重点推介三款先。
1.小食拼盘
2.咖哩软壳蟹