2010-04-03
一直都觉得庄士敦道既食肆好味得黎有个谱 但u同新假期都sell wor......试下无坏=)心知道@度有好多o个D装饰*所以屋企特登叫我坐主席位,可以唔驶望到* 两个Captain(另外一个系嗌甜品时先出场),一个好Pro(叫我地唔好点芋角, 因为惊做得唔靓俾客投诉,反而Sell我地食我当日唯一无食既xo酱粉卷@@") 另一个就丧Sell我地,连饮品都唔放过*某个Waiter直情系东南亚既Native Tim^^" 唔错丫*讲返我地食咩先* - xo酱米纸卷,听佢地讲唔错* - 虾饼,份量OK,虾味几重 + 热辣辣 + 炸得唔错* - 泰式炒杂菜,几入味,同埋西兰花/椰菜花都好爽* - 铁板蜜糖骨,骨同肉容易分开,同埋几惹味* - 槟城南瓜咖喱虾,家姐同妈咪都话辣,家姐男友同老豆就话冬荫功味,我就觉得唔算好辣, 不过微暖南瓜我唔太受到* - 四面皇饭,D饭有少少Sticky,有少少黏牙,不过大头虾的确好多膏* - 忌廉咖喱鸡,唔辣 + 味浓,只汁够杰 + 有特色,唔错* - 青咖喱鸡,个汁饮落去好爽!!有青柠/香茅Feel,鸡就比上高那个更滑*- 卡巴饼(系咪咁叫?),点忌廉o个
但u同新假期都sell wor......试下无坏=)
另一个就丧Sell我地,连饮品都唔放过*
某个Waiter直情系东南亚既Native Tim^^"
唔错丫*
讲返我地食咩先*
- xo酱米纸卷,听佢地讲唔错*
- 虾饼,份量OK,虾味几重 + 热辣辣 + 炸得唔错*
- 泰式炒杂菜,几入味,同埋西兰花/椰菜花都好爽*
- 铁板蜜糖骨,骨同肉容易分开,同埋几惹味*
不过微暖南瓜我唔太受到*
- 卡巴饼(系咪咁叫?),点忌廉o个只简直.......正到唱歌*
「My Love Make Me Crazy......」
- 油酥饼,点青咖喱比较suit,辣少少野可以中和到油腻感(虽则唔算好油@@)
- 南瓜布甸,custard蛋味重,有埋南瓜皮更多纤维*
- 珍多冰(饮左一啖仔),只味OK,但比南亚(我食开那间东南亚铺头@tw)既珍多子幼,始终钟意重少少既口感*
海鲜吧咩都有得卖,自助既,价钱OK,但海鲜就真系几贵下*
埋单61X,嗯,讲真,系唔错既,系比较远少少唔太就脚Je*