2020-01-11 218 浏览
一间餐厅既质素,除左讲求环境卫生,食物色香味俱全之外,员工服务态度都系重要一环,特别系楼面待应,因为直接对客。今日系我同朋友第一次到呢间餐饭食下午茶,门外见到装修唔错,好有少女风既感觉,反正shopping 完就打算食下午茶倾下计。等位期间,连续4张枱埋单,眼见餐厅内有6-8张枱,我地两个排最头,有得拣窗边/梳化二人枱。点知⋯⋯带位待应哥哥(高高瘦瘦、负责收钱同带位)安排我地坐门口果张枱⋯⋯我地未入去之前已问「可唔可以坐入面或窗边位?」待应哥哥:「无㖞,得呢张枱,无其他喇㖞。」我:「我见到入面仲有好多枱㖞」待应哥哥:「都话得呢张,限时 90分钟交枱」哗⋯⋯咩料?!你心情唔好定点?当食客盲架咩?之后都算,坐底睇Menu,(唔够3分钟)排喺我地后面既两组二人就可直接坐入面既枱。果下直系嬲左😡😡😡!!本身条气顶住顶住,打算唔叫野食就直接走人,但朋友话反正坐低左,唔好意思就咁走。最终叫左「柚子蜜鸡翼、墨西哥风起司薄饼、仲夏热带水果茶同乐活蜜桃冰茶」食物质素一般般啦。可能因为一入般就俾待应哥哥嬲亲,无心情细尝!
我地未入去之前已问「可唔可以坐入面或窗边位?」
待应哥哥:「无㖞,得呢张枱,无其他喇㖞。」
我:「我见到入面仲有好多枱㖞」
待应哥哥:「都话得呢张,限时 90分钟交枱」
哗⋯⋯咩料?!你心情唔好定点?当食客盲架咩?

2020-01-11