2019-05-09 183 浏览
星期日同朋友想食个日式既lunch, 去左淘大揾野食, 俾别府駅前料理门口既广告海老豚骨拉面吸引左, 就同朋友入左去食。海老豚骨拉面, 汤底好浓郁既虾味加猪骨汤味, 入面仲有好多只樱花虾令到汤底更加有层次, 豚肉有肥瘦分速好平均, 虾亦都爽口, 唔会系平时出面食0个D海鲜拉面D海鲜系霉既, D面好挂汤, 所以啖啖虾味, 好唔错。朋友叫左烧安格斯牛肉饭, 牛肉烧得好好, 好有油香同牛味, 配埋佢既烧汁一齐食饭好好食。午餐仲有可以无限添饮咖啡奶茶汽水另外我地叫左2个小食熊本软壳虾天妇罗, 软壳蟹就成日食, 软壳虾都系第一次食, 好特别, 炸得好香脆铁板麻辣牛舌, 唔算好辣, 但都好麻, 牛吞好有咬口入味最后叫了一杯大分柑橘啤酒, 好好味, 带有香果味既啤酒。

另外我地叫左2个小食

铁板麻辣牛舌, 唔算好辣, 但都好麻, 牛吞好有咬口入味

最后叫了一杯大分柑橘啤酒, 好好味, 带有香果味既啤酒。